Són sevillans, acaben de rebre 24,9 milions d'euros del Ministeri de Transició Ecològica que haurà de destinar a a millora dels seus sistemes de fabricació d'electrolitzadors i, a més, i per això és avui notícia aquí, és l'única empresa espanyola inclosa en el projecte europeu Hy2Tech, en el qual participen quinze països i que s'ha activat per "donar suport a la investigació, innovació i utilització industrial" de l'hidrogen verd. Parlem de H2B2 Electrolysis Technologies.

h2b
 

De quina empresa parlem?

Van néixer el 2016, són presents a Espanya, USA i el Regne Unit i treballen en àmbits com la innovació, el disseny, l'enginyeria i la fabricació. La seva especialitat són els sistemes modulars de producció d'hidrògen mitjançant electròlisi d'aigua. Els seus electrolitzadors figuren entre els més eficaços que es fabriquen a la península i, per això, se'ls ha inclòs en el projecte europeu Hy2Tech juntament amb empreses d'Àustria, Bèlgica, Txèquia, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Portugal i Eslovàquia. El projecte està dotat amb 5.400 milions d'euros. Una de les cares visibles del projecte és Antonio Vázquez, president de la companyia i, anteriorment, president d'IAG, el hòlding que agrupa Iberia, British Airways, Vueling i Aer Lingus. Vázquez també ha presidit Iberia. El fundador és Felipe Benjumea, que treballa ara com a assessor estratègic de la companyia.

h2

Què faran?

El seu objectiu és clar: optimitzar processos, materials i costos per aconseguir que la producció d'hidrogen mitjançant electròlisi de l'aigua sigui el més rendible possible. Pretén, a més, oferir "solucions completes" per a la generació compressió, emmagatzemament, distribució i comercialització d'un gas que molts donen per fet escriurà el futur de la mobilitat. Ben aviat, esperen cotitzar a l'índex Nasdaq, ja que acaben de rubricar un acord que així ho permetria. A més de tenir un color espacial, Sevilla serà líder en producció de sistemes de generació d'hidrogen. I després diuen que a Andalusia la indústria pesant no ha funcionat mai.