Moltes de les tecnologies que avui són d'ús comú com, per exemple, el menjar liofilitzat, els termòmetres d'infrarojos o les mantes isotèrmiques van ser desenvolupades per tècnics de la NASA per facilitar la visa dels astronautes durant les missions espacials i, després, s'han democratitzat. En el Mundial de Qatar, i en concret al peu de Neymar, un dels tres millors jugadors del món, s'ha utilitzat també un d'aquests elements: una bota de compressió.

Neymar
Neymar

Què és exactament?

Les botes de compressió s'utilitzen per a lesions musculars i problemes ortopèdics, com és el cas de Neymar, que pateix una lesió al seu turmell dret i vol estar a punt per al partit de vuitens|octaus de la Copa del Món que jugarà la canarinha. La bota, en concret, combina tres tècniques de massatge diferents: estimula el retorn venós, redueix la inflor i alleuja el dolor. Alhora, redueix la fatiga muscular, elimina l'àcid làctic acumulat i les rampes i millora la cicatrització dels teixits tous i els ossos

Quin és el seu origen?

La pressoteràpia es va inventar en els anys 70 als Estats Units per ajudar les persones amb alteracions del sistema circulatori i per tractar edemes. En la NASA, es va utilitzar per tractar els efectes adversos que la ingravidesa tenia als músculs i teixits dels astronautes amb l'objectiu de guarir lesions, inflors i edemes que es produïen durant les missions. Ara, els seus usos són múltiples.