Aquest 2019 ja és l'any dels mòbils plegables com vam veure en el Mobile World Congress de Barcelona i en els diferents models –com aquest Xiaomi que va ser el primer en sorprendre– que s'han anat presentant o filtrant en les últimes setmanes. També és cert que encara no existeix un estàndard sobre com s'acabaran plegant la majoria dels terminals i es podria dir que cada marca està obrint el seu propi camí en aquest sentit.

Ara, s'ha filtrat un vídeo del telèfon plegable d'una de les marques líder al món, el Samsung Galaxy Fold. Un model que ja vam conèixer físicament en el MWC'19 però que no es va poder més que observar a través d'un vidre a l'estand de la firma coreana, a més de gràcies a algun vídeo corporatiu que van fer circular.

Però en aquesta ocasió, i malgrat que el vídeo filtrat és dels més casolà, ens ofereix una idea real del seu maneig per part d'algú aliè a Samsung.

No està del tot clar si el Galaxy Fold de la imatge és el model definitiu o un prototip molt similar. I és que el mòbil plegable de Samsung no sortirà a la venda fins al proper 26 d'abril i ho farà en quantitats reduïdes de moment. El més interessant, en tot cas, és veure com el mòbil en el seu format estès assoleix la mida d'un tablet i quan es doblega, presenta un aspecte d'un smartphone amb una pantalla més estreta de l'habitual.

Per la seva part, segons el servei de notícies de Bloomberg, la pantalla del Galaxy Fold podria patir un plec a la pantalla després de ser doblegat al voltant de 10.000 vegades, davant la xifra de 200.000 que va ser la que al seu dia va proporcionar la pròpia Samsung. En tot cas, tot apunta que una vegada arribat aquest punt, la companyia coreana reemplaçaria la pantalla gratuïtament.

Característiques i preu

En espera que surtin a la venda les primeres unitats, tot apunta que el seu preu serà de 1.980 dòlars. Respecte a les seves principals característiques, són les següents:

  • Sistema operatiu Android 9 Peu + One UI
  • CPU Snapdragon 855
  • RAM 12 GB
  • Emmagatzemament 512 GB
  • Pantalles 7,3" (estès) i 4,6" (plegat)
  • Cambres posteriors Triple càmera posterior: gran angular, ultra gran angular i teleobjectiu
  • Cambres frontals Una a la coberta, dos frontals internes gran angular i profunditat
  • Bateria Doble bateria de 4.380 mAh