Una notícia que li ha donat la volta al món és la que la Xina aconsegueix treure aigua de la lluna, per primera vegada en la història. Almenys això és el que han deixat saber els científics xinesos que participen en un projecte en el qual estan prenent mostres de la lluna.

La missió és coneguda com a Chang'e 5 i els científics implicats en ella han indicat que segons les dades recollides, la missió ha detectat aigua a la roca i pols de la superfície del satèl·lit de la terra.

Modulo xinès

Modulo xinès

Com va obtenir la missió Chang´e5 aquestes dades?

L'aterrizador Chang´e5 arribo a la lluna a finals del 2020 en una zona coneixia com Oceanus Procellarum, que era un antic mar de lava. En aquesta es va disposar a prendre una sèrie de mostres de roques i pols lunar.

El prendre aquestes mostres tenien com a intenció fer una anàlisi de la composició química d'aquests, utilitzant un espectròmetre mineralògic. El 17 de desembre va tornar a la terra amb uns dos quilos de mostres que han servit com la base per a nous descobriments.

Entre les dades que han informat sobre les mostres una concentració d'aigua per unes 120 parts per milió d'aproximadament uns 120 g d'aigua per tona de terra lunar.

Mostres lunars

Mostres lunars

I que aquesta quantitat seria superior aproximadament en ús 180 ppm, en una roca de color més clar que és a prop del lloc on aquest va aterrar.

En aquesta roca van trobar una capacitat més gran d'absorció d'aigua, pel que suposen hi podria haver una quantitat d'aigua més gran sota el terra.

Aquest és un descobriment que confirma fins i tot informació donades per la NASA i que van obtenir gràcies a dos projectes.

El primer una sonda espacial que òrbita al voltant de la lluna i fins i tot telescopi conegut com a SOFIA. Que indicaven que l'aigua podria estar distribuïda per tota la superfície de la lluna i no només als polos.

Quin és l'objectiu de l'estudi de l'aterrizador Chang´e5?

Tant els EUA com la Xina tenen projectes per instal·lar bases que siguin permanents a la lluna, per la qual cosa aquests descobriments són molt optimistes.

Ja que podrien treure la possibilitat que no sigui necessari el traslladar aigua fins a la lluna perquè pugui ser aprofitada pels primers colons. No només per beure, sinó per utilitzar-la i extreure oxigen d'ella i fins i tot per ser utilitzada com a combustible.