El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha presentat a Dubai (Emirats Àrabs), en el marc de la fira Gitex, l'estratègia del Govern per convertir Catalunya en una república digital del segle XXI.

Ha explicat els cinc eixos del programa de Govern del seu departament per crear una república digital, que passen per apoderar la ciutadania, tenir un territori cohesionat amb infraestructures i ciutats intel·ligents, una administració oberta i eficient, un país cibersegur i la innovació com a motor econòmic, ha informat la Generalitat aquest dilluns en un comunicat.

Puigneró ha defensat que Catalunya té les condicions per ser un referent en l'àmbit digital perquè compta amb un teixit productiu, talent i un ecosistema innovador, i que la regió és pionera en aquesta estratègia gràcies al desplegament de 'SmartCatalonia'.

També ha repassat l'aposta del Govern per l'aplicació de les noves tecnologies, com el 5G i les cadenes de blocs a l'hora de licitar els seus serveis de telecomunicacions, així com els programes específics per impulsar el 'big data', la tecnologia drone aplicada, la visió per computador, la intel·ligència artificial, la robòtica i l'Internet de les Coses (Iot).

El congrés se celebra anualment en Dubai i reuneix més de 150.000 participants d'Europa, Amèrica, Orient Mitjà, Àsia i Àfrica, entre els quals hi ha els principals directius de multinacionals i empreses tecnològiques, així com autoritats governamentals.