El món digital en el qual vivim no ens ha apartat d'haver de realitzar de tant en tant funcions anteriors a la seva arribada. Un dels exemples més clars és la necessitat inevitable d'imprimir en ocasions documents que normalment en el dia a dia llegim en una pantalla i que compartir per correu electrònic, les xarxes socials o whatsapp amb els altres.

L'habitual és que quan es necessita imprimir alguna cosa, s'utilitzi l'ordinador perquè des d'aquest, el document surti imprès, ja sigui a casa o a l'oficina. Però el cert és que d'algun temps ençà no hi ha per què recórrer al portàtil o al sobretaula per fer-ho. Imprimir des del mòbil s'ha convertit en una tasca senzilla i que es pot dur a terme gairebé en qualsevol ocasió.

Teléfono móvil

Així que a comtinuación veurem quines són les opcions d'impressió que ens ofereix el nostre telèfon Android. Si les segueixes, ja no tindràs per què dependre de tenir a mà un ordinador.

L'aliança definitiva

Fins i tot fa no tant, imprimir des del mòbil era tan molest com descoratjador. O bé calia dependre de les limitacions que oferien tercers o recórrer a un servei que oferia una experiència d'usuari tan descoratjadora com Google Cloud Print. Però estem referint-nos al passat, perquè tot això és història i ara imprimir des d'un telèfon Android és senzill i convidar a repetir tantes vegades com faci falta.

Si tens un mòbil actualitzat a Android 8.0 (també conegut com a Oreo) o superior, portes la impressió directament disponible de sèrie. I és que Google –propietari del sistema operatiu Android– va arribar a un acord d'associació amb Mopria Alliance (una aliança formada el 2013 pels fabricants d'impressores més importants, entre qui hi ha HP, Cànon, Ricoh, Xerox i Samsung), a fi de concretar una funció nativa d'impressió per a qualsevol mòbil Android.

L'avantatge del desenvolupament que van dur a terme Google i Mopria Alliance rau que els fabricants d'aquesta aliança produeixen a prop del 98% de la impressores que hi ha a les llars i els llocs de treball. I així, que el telèfon estigui connectat a la mateixa xarxa wi-fi que la impressora en qüestió, imprimir un document és una tasca per a nens.

Impressora

Realitzar una impressió amb el teu mòbil des d'aplicacions com Word o Gmail només necessita que polsis les tres línies verticals del menú i que després facis clic en Imprimir. A partir d'allà el telèfon detectarà la impressora o impressores que comparteixen la xarxa wi-fi amb el teu dispositiu i després d'elegir des de quin vols fer la impressió, el tindràs fet.

Tanmateix, si la impressió que has de fer és una mica més complexa per la característiques del document o perquè l'aplicació des de la que vols imprimir no és de l'entorn de Google, no hi ha problema.

Mopria Alliance té la seva pròpia app gratuïta (Mopria Print Service) que es pot descarregar des d'aquest enllaç i que està pensada per solucionar qualsevol necessitat d'impressió que pugui sorgir-li a un usuari de Android. A més, serveix per a qualsevol versió de Android, amb la qual cosa no fa falta que aquesta sigui 8.0 o superior amb només instal·lar-lo des de la Play Store.