Si hi ha una història que molts no coneixen és que hi va haver un iPhone abans que el d'Apple, pertanyia a una altra empresa i era aquesta qui havia optat per col·locar al seu telèfon el feliç nom.

Encara que la història que sempre hem escoltat és la presentació de Steve Jobs del iPhone d'Apple el 2007, va existir algú que es disposava a utilitzar el nom de l'equip d'Apple que canvio per complet la manera de fer telefonia.

iPhones

iPhones

Però que se sap llavors del primer iPhone que no és d'Apple?

Segons la informació que manegen alguns portals web és que el 1998 una empresa anomenada InfoGear Technology Corporation treu al mercat el iPhone. Aquest era una eina que tenia per objectiu el poder actuar com a telèfon i al mateix temps com a port d'ingrés a internet.

El iPhone original

El iPhone original

Pel que podem assumir fins aquí el funcionament encara que era una mica rudimentari era molt similar al que pràcticament 10 anys després és llançat per Apple. La idea era navegar per internet, utilitzar correu electrònic i poder fer trucades.

L'elecció del nom que és una de les coses que més intriga, prové de les funcions que aquest nou telèfon tenia com a funció complir. Navegar per internet i aconseguir informació, pel que ambdues paraules comencen per "i" se li va addicionar aquesta lletra al nom el telèfon.

Si Apple sàvia alguna cosa en concret sobre aquest producte no està del tot clar, tanmateix, moltes persones la relacionen a través de Gilbert Amelio executiu d'Apple.

Que en anys anteriors treball a National Semiconductor que tenia coneixement sobre el Project Mercury, que es tractava de o producte híbrid que permetria la navegació web limitada i fer trucades.

Aquest projecte va ser negociat amb Robert Ackerman i és així com es forma un nou projecte que es vincula amb InfoGear Technology Corporation.

Quan en 2007 Apple fa l'anunci del seu iPhone, l'empresa Cisco propietària en aquell moment del que era InfoGear Technology Corporation, fa una demanda que acabo amb un acord entre ambdues parts.

Pel que l'ús del nom iPhone va tenir els seus inicis no precisament a la reconeguda marca Apple, però que des dels seus inicis queda clar la idea era fer veure un dispositiu nou i avançat en comunicacions.