Que cada vegada regalem més informació personal a Google no és un secret. A més a més de saber amb qui parlem, el gegant d'internet també sap tot allò que comprem. Google recopila l'historial de compres dels seus usuaris a través dels rebuts guardats a la safata d'entrada del correu electrònic del client de Gmail i ho guarda en una pàgina que es diu "Compres".

Compte de Google 2

"El meu compte" és una pàgina vinculada al compte de correu electrònic de Google en què els usuaris poden gestionar la privacitat de les dades que comparteixen. Allà hi ha un espai que es diu "Compres", en què la companyia tecnològica recopila tots els registres de compres fetes per internet i aplicacions mòbils.

Ni tan sols cal que les compres s'hagin fet a través de Google, només haver rebut un rebut electrònic i que hagi entrat a la safata de Gmail. L'adquisició ja apareixerà a la llista.

Per exemple, si un usuari compra una guia de viatges per internet, apareixeran dades com ara on s'ha comprat, l'identificador de comanda, el que li ha costat, les despeses d'enviament i fins i tot l'adreça on es rebrà el paquet.

Compres

Google exposa que és "un espai privat" que només l'usuari pot veure i des del qual pot accedir per saber "de manera senzilla tot el que compra i fer-ne un seguiment". Asseguren d'aquesta manera que no fan "ús de la informació dels missatges de Gmail per oferir anuncis".

Compte de Google

També expliquen que des de l'apartat "El meu compte" es pot gestionar aquesta informació. Així, des del Centre d'Ajuda s'indica que les comandes es poden eliminar de la llista de manualment. Per això, cal anar a l'origen d'aquest registre, a partir dels detalls de la comanda i l'opció "d'on prové?", que remetrà al servei d'origen per gestionar-ho. 

Tot i això, no s'indica que hi hagi una opció per desactivar aquest historial.