Segons ha revelat el web The Verge, especialitzada en tecnologia, Google s'està veient en un compromís en les vigílies de la desfilada de l'Orgull de San Francisco. La que podria convertir-se en una polèmica creixent, ha sorgit després que alguns empleats del gegant tecnològic hagin filtrat determinades informacions. Segons compte The Verge, des dels despatxos de Google consideren una violació del codi de conducta que els seus treballadors participin en l'esmentada marxa fent referències a la seva pertinença a la pròpia empresa des de fora de la carrossa que Google té preparada per a aquell dia.

Pel que sembla, Google hauria enviat una sèrie de notes internes als seus empleats en relació amb el rumor que s'ha estès que alguns dels seus treballadors tenen planejat desfilar identificats com pertanyents a Google o YouTube, ambdues firmes pertanyents a Alphabet, la companyia matriu, al marge de la proposta oficial de l'empresa.

Tot apunta que des d'un dels fòrums dels grups LGTBQ més coneguts de Google, anomenat Gayglers, haurien sol·licitat els responsables de la desfilada que prohibissin que la seva empresa pogués participar oficialment. Des de Gayglers i altres col·lectius similars de Google es mostren totalment en contra amb alguns dels canvis en les decisions polítiques que s'han pres últimament per part dels seus responsables. Per això, portarien un temps planejant exhibir-se en la marxa de l'Orgull amb pancartes i samarretes en les quals criticarien clarament Google.

Davant de semblant possibilitat, la companyia ha optat per avançar-se i advertir per escrit els seus treballadors que, el que consideren una clara violació de les polítiques de conducta de l'empresa, es veuria castigat severament. Segons The Verge, un dels líders de Gayglers hauria declarat que els empleats són lliures de realitzar qualsevol declaració que considerin oportuna al marge de la participació patrocinada per Google en la marxa però que des de la companyia han deixat bé clar que no els permetran utilitzar la plataforma de Gayglers per expressar qualsevol missatge contradictori amb el què expressa Google oficialment.

La polèmica es va començar a empitjorar quan el youtuber Steven Crowder i el periodista Carlos Maza denunciessin com Google decideix com i quan castiga els propietaris de determinats canals a la plataforma de YouTube. Pel que sembla, Crowder i Maza s'haurien mostrat especialment crítics i fustigadors als seus canals cap a persones de l'entorn LGTBQ del mateix YouTube. A col·lectius interns de Gayglers no els hauria semblat prou dura l'actitud de la seva empresa contra ells, malgrat que el mateix CEO de Google Sundar Pichai ha promès que la companyia examinaria amb deteniment les seves pròpies polítiques de fustigació.

Queden poques dates per a la celebració del Dia de l'Orgull i el cert és que les postures semblen estar molt allunyades. Els empleats LGTBQ se senten censurats i no tenen cap intenció de deixar de banda els seus plans de protesta en nom de la llibertat d'expressió i en contra de la qual consideren una política errònia per part de la seva empresa. El que no ha transcendit és en què pot consistir el càstig de la companyia cap als seus empleats díscols. Només queda esperar a l'arribada de l'Orgull i veure com s'acaba desenvolupant tot. El que està clar és que si no s'arriba a un acord entre les parts, la reputació de Google podria patir un deteriorament a determinats sectors de la societat.