Si estàs en la recerca d'exemples que surten pitjor de com s'esperaven, el millor exemple a la mà és el fet per Delivery Hero i Glovo.
S'ha registrat que l'empresa viu un dels seus dies més grisos, no hi ha esperança que millori, i a sobre, val dos terços menys del que va arribar a valer a l'estiu anterior. El pitjor? És una cosa generalitzada.
La tornada a la normalitat ha donat un "gir brutal" als Delivery
Les empreses d'enviaments de menjar o deliverys estan passant per una crisi que ningú no sap si podran sobreviure.
Encara que a tot occident aquesta idea semblava ser un "tret a terra" la veritat és que ara hi ha moltíssima oferta, serveis que ja no arriben en 10 minuts i a més, les persones tenen l'oportunitat de recollir els seus propis productes.
La crisi de la gegant alemanya també la viu Deliveroo (qui n'ha perdut més de la meitat de la seva capitalització des d'agost). Una altra afectada és Just Eat.
Això podria ser la caiguda d'un negoci que acabarà arrossegant el Quick Commerce, una tendència que hi ha a Barcelona i Madrid, però que difícilment es generarà a tot el país.
Delivery Hero s'incendia per dins
La paciència d'uns inversors ha tocat sostre, i és que en conèixer l'aspiració de vendes per a 2022 (45.000 milions, quan l'any passat van fer 44.000 milions) registra no només un estancament dels seus diners, sinó un risc molt alt.
L'empresa en té menys del 30% del que valia fins fa molt poc. Un dels problemes més grans que s'enfronta la companyia, és que no ha aconseguit delimitar quant es genera en guanys i quants diners del que mou, aconsegueixen retenir.
El model d'expansió de Delivery Hero no es transmet en guanys, i pogués acabar portant-lo a la fallida abans que pugui revertir la seva estratègia.
Al principi de la pandèmia, amb la immobilització d'Espanya, el volum de comandes era tan alt, que sense pensar-ho dues vegades era rendible. Tanmateix, avui dia el nombre de comandes baixa perquè les persones prefereixen anar al restaurant, estalviar-se un delivery, etc.