Si fa uns anys ens deien que els conflictes de les nacions anaven a estar lligada a les "conquestes" de territoris espacials la veritat és que haguéssim imaginat una cosa que tenia a veure amb un guió de pel·lícula. Avui dia la realitat ens demostra que Xina-EUA ara també es disputen la Lluna.

La Lluna

La Lluna

El desenvolupament de la presidència de Donald Trump va estar marcat tot el temps pel xoc entre EUA-Xina. Encara que fins aquell moment la guerra era electrònica, la decisió de la Xina anunciar que construirà una base lunar abans del previst ha generat un nou conflicte entre dues nacions més que poderoses.

La Xina dona un cop d'autoritat

El país asiàtic havia assegurat en reiterades ocasions que no tenia un carrera especial amb els Estats Units, tanmateix, ha decidit canviar la data de la seva base lunar (8 anys abans) per combatre "l'imperialisme americà".

En un inici, la Xina assegurava que la seva base permanent començaria a construir-se per al 2035, però ara els plans parlen de 2027 com la data per a la construcció. Pugues que ens sembli encertat o no de la Xina, però els seus plans no són gaire lluny dels nord-americans: Controlar la lluna.

La Xina vol començar a treballar a la lluna

La Xina vol començar a treballar a la lluna

L'agència Wu Yanhua assegura que l'objectiu de la base lunar poc té que veure amb poder, el seu únic objectiu (segons les seves paraules) és la creació d'una fundació sòlida per a l'ús pacífic dels recursos lunars.

No és la primera vegada que la Xina negocia el discurs pacifista per aconseguir els seus objectius. A l'Àfrica és bé conegut que el país asiàtic busca endeutar als països per després obtenir mà d'obra i recursos barats, una cosa que s'ha d'estudiar a fons.

Tractat de la NASA preocupa els EUA i no convenç la Xina

Des de 1983 hi ha un acord entre la NASA i més de 10 països del món on s'especificava que en cas de tenir algun tipus de descobriment d'algun material, hauria de ser utilitzat de manera democràtica i no per un tema d'ocupació de l'espai on s'ubica.

Hi ha acords pels recursos de la lluna

Hi ha acords pels recursos de la lluna

La Xina avui dia semblés voler violar l'esmentat article, al·legant que els Estats Units estan obtenint més nombre de beneficis que les altres nacions.