Cada que surt una nova aplicació, tots ens enganxem amb ella i ens sembla genial, però després sorgeixen els rumors del "negatiu de la mateixa".
En aquests moments, la comunitat científica sent com amenaça el fet que les "deepfake" hagin proliferat tant Per què? Per qüestions de seguretat.
Cada vegada és més difícil reconèixer la realitat
Algunes comunitats científiques s'han dedicat a revisar els rostres creats per la intel·ligència artificial, asseguren que no només ja es fan difícils de provar, sinó que generen empatia en les persones.
Pot ser que no vegem el problema, però les "Deepfake" podrien funcionar per cometre tota mena d'estafes amb famosos, emetre missatges que són equívocs o fins i tot generar desinformació o activitats il·lícites a nom d'una persona.
Les Deepfake estan a l'abast de tots
Molts diuen que una mentida dita mil vegades es transforma en realitat, i aquest és el perill de la "DeepFake". Si veiem un vídeo d'un president, per només posar un exemple, cridant al conflicte armat, podria generar suspicàcia Com corroborar l'esmentada informació? Encara que se sàpiga després la veritat, seria tot un conflicte.
Les "Deepfakes" deixen enrere les consoles
Ningú no pot negar el realisme que tenen els videojocs. Hi ha cares com les de Messi, Mbappé o Cristiano Ronaldo que són inconfusibles, tanmateix; la seva cara no és exacta. Sempre hi ha algun tipus de canvi en la mirada, moviments, etc, que ens fa donar-nos compte que són mentida.
Això se li coneix a les consoles de videojocs com a "Vall inquietant", és la diferència entre la realitat i el personatge fictici. Sembla que les "DeepFake" han aconseguit superar aquest llindar, i això podria portar molts problemes.
Deepfake de Leonardo DiCaprio
Les "DeepFake" estan a mà de qualsevol
Una cosa que cregui més temor entre la comunitat científica, és que almenys abans, per generar aquest tipus de muntatges (Chris Evans parlant amb la teva cosina), era necessari tenir alguns coneixements de Photoshop o programació a l'ordinador. Avui dia, les Deepfakes són capaces de manipular per qualsevol, obrint la finestra a estafes.
Meta va anunciar fa un temps que ja comptava amb la capacitat de revisar informació falsa o veritable, però també és cert que amb això de la DeepFake es torna cada vegada més complex.