El telèfon mòbil ens acompanya allà on anem. El tenim amb nosaltres al cotxe, a la feina, a la cuina, a la barra d'un bar... i fins i tot al bany. Recorre amb nosaltres desenes de llocs en els quals anem sumant tota mena de gèrmens. La diferència és que nosaltres cuidem la nostra higiene (mans, boca, orelles, cos...) i amb el mòbil l'únic que fem és treure brillantor a la seva pantalla quan ens fa l'efecte que no la veiem bé.

D'aquesta manera, el nostre mòbil es va convertint en un caldo de cultiu de tota classe de gèrmens i bacteris que estan en permanent contacte amb les mans, la boca i la cara. Un tema que, ben pensat, ens hauria de preocupar o del qual, almenys, hauríem de ser conscients.

El nostre mòbil es va convertint en un caldo de cultiu de tota classe de gèrmens i bacteris

Un estudi realitzat l'any 2011 al Regne Unit pel London School of Hygiene & Tropical Medicine revelava que un de cada sis smartphones presentava restes fecals.

Altres investigacions posteriors sobre mòbils i salubritat han trobat patògens tan preocupants com estreptococs, estafilococs aureus o el bacteri E. Coli, capaç de causar importants alteracions en l'organisme humà.

Així mateix, un estudi de la Universitat d'Arizona revelava que l'escriptori dels treballadors que es van prendre per a la investigació –on el mòbil passa molt temps durant la setmana– contenia centenars de vegades més bacteris que el vàter de la mateixa oficina.

Com netejar el mòbil?

En principi cal ser conscients que mantenir l'smartphone totalment net és impensable, però sí que es poden seguir unes pautes perquè el dispositiu presenti una millor salubritat.

La més senzilla és la d'utilitzar un drap de microfibra amb humitejat amb una mica d'aigua, fins i tot amb alguna mica de sabó domèstic diluït.

Si el mòbil és resistent a l'aigua, com són la majoria dels d'alta gamma, convé rentar-se bé les mans o posar-se uns guants nets abans d'aplicar una solució d'aigua i alcohol i ruixar-la al telèfon des d'un recipient en esprai, per fregar després el líquid aplicat. Finalment es recomana utilitzar un bastonet de cotó per acabar la neteja del dispositiu.

En el cas que l'smartphone no resisteixi l'aigua, la recomanació és la d'utilitzar tovalloletes humides per mantenir el mòbil el més net possible.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat