El sector de la ciberseguretat a Catalunya genera un volum de negoci de 1.200 milions d’euros segons les dades de 2022, les darreres de la sèrie històrica. La xifra és un 16% superior a les de l’any anterior i la xifra més alta fins ara.

Agencia Catalana Ciberseguretat  ELI DON ACN
 

Estudi

La dada de l’informe La ciberseguretat a Catalunya, elaborat per la Generalitat mitjançant la seva Agència de Ciberseguretat i implica, s’apunta des del Govern, que Catalunya “es consolida com una de les regions capdavanteres a Europa en aquest àmbit” L’estudi, que es presenta aquesta setmana en el marc del congrés IOT Solutions World Congress al recinte de Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat. A banda de la presència de multinacionals com CISCO, IBM o Microsoft, l’estudi subratlla la presència a Catalunya d’una dotzena d’estudis de grau, màster i postgrau especialitzats en la ciberseguretat, així com una cinquantena d’estudis de formació professional. També destaca l’existència de centres tecnològics i instituts de recerca de primer nivell com i2Cat, Eurecat, el Centre de Visió per Computació (CVC), el Barcelona Supercomputing Center (BSC) o el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya.

 

Més de 500 empreses

El subsector de la ciberseguretat està format actualment per 516 empreses catalanes, xifra que suposa un augment del 50% en els darrers cinc anys. Aquestes més de 500 empreses generen 9.458 llocs de treball qualificats. La gran majoria de les empreses que es dediquen a la ciberseguretat a Catalunya són petites i mitjanes (85,3%) i un 27,5% exporta els seus serveis. Pel que fa a la facturació per empresa, un 54,5% supera el milió d’euros i un 24,2% registra més de 10 milions d’euros anuals.