Ho van anunciar aquest estiu i, ara, es convertirà en una realitat. El British Museum, una de les institucions del seu tipus més de renom d'arreu, digitalitzarà totes les peces que formen la seva col·lecció.

bri2
 

Després d'un robatori

L'anunci de d'aquest estiu va arribar després del robatori d'uns 2.000 objectes i obres que no estaven exposats i es conservaven en les reserves del museu. Encara que el robatori va tenir lloc el 2021, no ha estat fins aquest any que s'han recuperat 350 d'elles. George Osborne, director de la institució quan es va realitzar l'anunci, va admetre públicament que la investigació no es va dur a terme de la millor manera, ja que no van tenir notícia del robatori fins que un venedor especialitzat els va alertar que diferents joies, peces de cristalleria i altres objectes que formaven part de la col·lecció del British Museum s'estaven venent a la xarxa. Osborne, després de tenir coneixement de la situació, va dimitir.

Per què digitalitzar?

Ara, en digitalitzar tota la col·lecció –formada per 2,4 milions de peces- s'aconseguiran dues coses: primer, que qualsevol pugui conèixer les obres estiguin o no exposades i, segon, que si es produeix un nou robatori i el robat es posa a la venda, sigui molt més senzill identificar l'origen de la peça. Mark Jones, el nou director del British Museum, ho explica: "la millor resposta als robatoris és fer la col·lecció més accessible perquè, com millor es coneix una col·lecció i més s'utilitza, abans es noten les absències".