Després de diversos mesos de proves ja es pot dir que la primera versió definitiva d'Android 11 està acabada i llesta per començar a desplegar-se en alguns mòbils.

L'última versió del sistema operatiu de Google per als telèfons mòbils ja està disponible des de fa unes hores per a aquells que tinguin algun dels últims models Píxel (2, 3, 3A i 4). Es tracta d'una versió estable i a la qual podran tenir accés durant les setmanes vinents els usuaris que comptin amb els models més recents de marques de mòbils com Xiaomi, Oppo, OnePlus i Realme, a més dels de Google. Amb el pas dels mesos, Android 11 també arribarà a altres marques.

La nova versió del sistema operatiu porta moltes funcions útils per als smartphones, entre les quals destaquen les que veurem a continuació. Ens agradaria presentar-li les sis innovacions més importants amb més detall.

Píxel 4

Arriba la nova versió d'Android. Foto: L.A.

Missatges de xat més clars

Amb Android 11 es poden vigilar millor els xats individuals, que compten amb una àrea específica en les notificacions. Això també té incidència a l'hora de dur a terme múltiples tasques, a través de les anomenades bombolles de xat, que es poden veure a la vora de la pantalla.

Si l'usuari vol destacar determinats xats amb els seus contactes, pot prioritzar-los fàcilment. Per això, els nous missatges apareixen en la part superior de l'àrea de xat.

Control de veu millorat

Els usuaris amb problemes de visió poden utilitzar un control de veu optimitzat en Android 11. L'enfocament aquí és en una escorça virtual que pot relacionar els continguts de la pantalla i el context de manera més precisa i així crear millors punts d'accés per a l'assistència d'entrada per a l'usuari.

Permisos d'aplicacions optimitzats

De la mateixa manera, Android 11 permet un millor control sobre els permisos de les aplicacions. Per exemple, una app pot tenir accés a la ubicació, la càmera o el micròfon només una vegada. Hi ha una opció anomenada Només aquesta vegada en els ajustaments que és la que permet que es dugui a terme.

Si l'utilitzes una altra vegada, Android obligarà a l'aplicació a sol·licitar permís novament. Si una aplicació no s'utilitza durant un període de temps més llarg, Android 11 restablirà tots els permisos. Això significa que les aplicacions ja no poden accedir a les dades corresponents en segon pla sense que se sàpiga que ho fan.

A més, Android 11 evita que l'aplicació torni a sol·licitar permisos. Per tant, si un usuari tria dir no com a opció dues vegades durant una consulta de permís corresponent, no es poden realitzar més consultes de l'aplicació. Això només serà possible novament mitjançant una desinstal·lació i reinstal·lació.

Millor control dels dispositius connectats

La nova versió del sistema operatiu Android simplifica les connexions a dispositius externs tals com dispositius domèstics intel·ligents, altaveus o televisors intel·ligents. Pots obtenir una descripció general de tots els dispositius connectats amb només pressionar el botó d'encesa del mòbil durant un temps.

També s'ha anunciat que serà més fàcil canviar entre diferents reproductors d'àudio i vídeo en el futur.

Android 11

Una de les millores del nou sistema operatiu és la visualització de les notificacions.

Accés restringit a la ubicació

Google també està guanyant terreny en termes d'ubicació d'usuaris. Amb la introducció d'Android 11, cada aplicació haurà de preguntar a l'usuari si pot consultar la ubicació en segon pla. Tanmateix, en aquest sentit cal saber que els desenvolupadors d'aplicacions tenen fins a 2021 per implementar els canvis necessaris.

Actualitzacions més ràpides del sistema

Per a actualitzacions importants del sistema Google ja no haurà d'esperar als ajustaments específics dels fabricants de telèfons intel·ligents. Això significa que els usuaris podran accedir a les actualitzacions essencials encara més ràpidament.

Google també ha anunciat que té la intenció de duplicar la quantitat de mòduls que es poden actualitzar. Per tant, els errors es podran solucionar més ràpidament que fins ara.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat