Fa més de dues dècades que els llibres electrònics han anat obrint-se pas al sector editorial. La febre per l'ebook va començar als Estats Units, sobretot arran de l'entrada d'Amazon amb la seva botiga i dispositius Kindle, i va anar estenent-se per tot el món a poc a poc.

La popularització del llibre electrònic no ha estat la mateixa a tots els països, on per raons culturals, tecnològiques o de nombre de títols publicats a les seves llengües, ha estat desigual. Tanmateix, sí es pot afirmar que el 2019 l'ebook té un públic fidel que o bé ha deixat de comprar llibres en paper o alterna la lectura dels electrònics i els físics amb naturalitat.

Les editorials a Espanya publiquen un llibre electrònic per cada quatre títols editats, aproximadament. Segons les xifres de la Federació de del Gremi d'Editors d'Espanya (FGEE), el 2018 es van publicar 76.181 llibres en paper per 18.951 en versió electrònica.

Regalar llibres ha estat un costum molt valorat des de sempre. Un hàbit que a Catalunya assoleix el seu zenit el 23 d'abril, amb motiu de la celebració del Dia de Sant Jordi. El problema fins ara, és que –a diferència del que passa amb els llibres de paper– regalar un ebook a un familiar o a un amic no resultava gens senzill, malgrat que era una de les peticions que els amants del llibre electrònic porten anys realitzant, sobretot a Amazon, la botiga de la qual Kindle no ho permetia malgrat ser la que més ebooks ven al món. Però ara ja és possible.

Com regalar un llibre electrònic des d'Amazon

Fins ara, comprar un llibre electrònic a Amazon era tan senzill com entrar al web amb el teu usuari i contrasenya, buscar el títol del text que es volgués adquirir i fer-te amb ell amb només prémer el botó taronja Comprar en 1-Clic. A partir d'allà podies decidir a quin dels teus dispositius enviar-lo immediatament, sempre que tinguessis descarregat al dispositiu l'app Kindle.

Canto jo i la muntanya balla

Doncs bé, ara regalar-lo és possible i és tan senzill com comprar el llibre electrònic per a un mateix. En té prou amb elegir l'opció Comprar per a altres que el web d'Amazon ja té en la part dreta del seu web i escollir qui o qui l'hi vols regalar i quants exemplars vols comprar.

Serà llavors quan podràs decidir si inclous l'adreça electrònica del destinatari o si prefereixes no revelar a qui va destinat el llibre. Si tries aquesta segona opció, en lloc d'arribar-li el llibre al receptor, t'enviaran a tu un enllaç de canvi que podràs enviar a la persona que hagis decidit i serà aquesta la que quan el tingui en el seu poder, podrà descarregar-se l'ebook. Tan senzill com a això.