Si fessis una enquesta entre els teus familiars o amics sobre quin navegador d'Internet utilitzen habitualment, molt possiblement tres de cada quatre et respondrien que utilitzen Google Chrome. Així com fa dues dècades Internet Explorer dominava el mercat, des de fa anys el navegador de Google és el que mana. Potser per això és important conèixer alguns aspectes sobre ell, com per exemple les seves actualitzacions.

Google Chrome s'actualitza automàticament. No hi ha una manera senzilla de desactivar les actualitzacions automàtiques, però pot fer-se de diverses maneres com aturant el Servei d'actualitzacions de Google que controla les actualitzacions automàtiques, per exemple. Però veurem per què no ho hauries de fer.

Navegador Chrome

Google té un bon historial amb actualitzacions de seguretat per a Chrome. Google Chrome es va llançar originalment el 2008 i ara, més d'una dècada després, és difícil assenyalar un exemple d'un error d'actualització catastròfic que hagi causat problemes. Una cosa que, per exemple, no pot dir-se del sistema operatiu Windows 10, que ha tingut diversos errors d'actualització importants en els últims anys.

Normalment, Google actualitza Chrome amb noves versions principals cada sis setmanes, mentre que les actualitzacions més petites que solucionen els forats de seguretat i altres problemes arriben amb més freqüència. Tret que no vulguis que Chrome s'actualitzi automàticament, Google ho fa i manté la seguretat del teu navegador. També es pot assenyalar que la majoria dels usuaris gairebé mai no noten aquestes actualitzacions en el seu dia a dia.

Aquestes actualitzacions del navegador tampoc no presenten inconvenients. A diferència de Windows Update a Windows 10, Chrome no et suposa cap molèstia en obligar-te a reiniciar. Chrome s'actualitza automàticament en segon pla. Si deixes Chrome obert durant un temps, pot demanar-te que reiniciïs el teu navegador quan tingui l'oportunitat, però no es reiniciarà automàticament ni s'interromprà.

Llavors, es pot dir que Chrome és perfecte? No. Com tots els navegadors web, Chrome està ple d'errors preocupants. Però aquests no són problemes relacionats amb l'actualització. Són forats de seguretat.

Els navegadors moderns són complexos, i els forats de seguretat apareixen regularment. Google i altres desenvolupadors de navegadors llancen regularment actualitzacions per apedaçar els forats trobats pels investigadors o per bloquejar nous intents d'atacs cibernètics.

Molts Chromes

Si no deixes que Chrome s'actualitzi automàticament, no tindràs aquestes actualitzacions de seguretat i acabaràs utilitzant un navegador Google Chrome que serà vulnerable als atacs. Un lloc web maliciós que s'obri des de Chrome podria comprometre el teu navegador i instal·lar codi maliciós al teu ordinador simplement obrint el lloc web. Les actualitzacions de seguretat et protegeixen d'això, i Chrome els instal·la regularment.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat