L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha registrat 189 incidències contra persones del col·lectiu LGTBI al llarg del 2020. Segons ha denunciat l'entitat a l'ACN, es tracta d'un augment del 25% respecte a l'any anterior i és la xifra més alta de casos dels últims cinc anys de registre sistemàtic de situacions de violència.

A més, segons l'entitat, les agressions a la via pública continuen sent l'àmbit més destacat, malgrat el confinament, encara que no perden presència les incidències a l'habitatge i a les xarxes socials. També destaca l'augment de prop del 25% en les agressions a persones trans. Aquestes dades es publicaran en un estudi durant el segon semestre del 2021.

En declaracions a l'ACN, el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha subratllat que cal un finançament "adequat i prioritari" a totes les entitats especialitzades que donen "una atenció vital" a les persones LGTBI. "Ha de ser una prioritat política", ha insistit Rodríguez, que ha dit que calen més recursos perquè els serveis siguin "eficaços i efectius". També ha exigit a les institucions que immediatament es despleguin mecanismes legals com el reglament del procediment sancionador i l'aprovació de la llei estatal trans.