L'aeroport de Palma va quedar paralitzat el passat divendres 5 de novembre a les 20:25 hores per la irrupció de passatgers a la pista. Tot fa pensar en un aterratge d'emergència a causa d'una falsa urgència mèdica a bord d'un avió de l'aerolínia Air Arabia Maroc que feia la ruta Casablanca-Istanbul. El vol va aterrar a l'aeroport de Palma cap a les set del vespre, després d'haver-se desviat del recorregut previst per aterrar a l'aeroport més proper a causa de la urgència mèdica.

Atès que els viatgers fugits es van escapar a través la zona de les pistes, la direcció de l'aeroport es va veure obligada a desviar els vols que havien d'aterrar a la capital balear i endarrerir les sortides fins que la Guàrdia Civil trobi els passatgers fugits. 

Pel que sembla, un pacient d'aquest vol hauria afirmat trobar-se molt malament a causa d'un coma diabètic, fet que va forçar el comandant, segons les regles internacionals de navegació aèria, a fer un aterratge a l'aeroport mallorquí. Un cop a terra, i mentre s'esperava l'arribada de l'ambulància, una vintena de passatgers va escapolir-se a través de les pistes d'enlairament. Els passatgers escàpols encara estan en cerca i captura per part de la policia. 

Un fals coma diabètic com a esquer 

El passatger va fingir un coma diabètic, un marroquí de 34 anys, va ser traslladat en ambulància juntament amb un acompanyant. Un cop arribats a l'hospital, el company va abandonar el lloc sense previ avís. Un cop traslladat a l'hospital de Son Llàtzer, l'home pretesament malalt, va ser visitat per un equip mèdic que, finalment, va concloure que no patia cap mal. L'individu va ser arrestat en comprovar que no li passava res. Com a resultat de la falsa alarma, la Policia Nacional el va detenir com a presumpte autor d'un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal i infracció a la llei d'estrangeria.

Amb tot, es creu que es tracta d'un grup de persones que tenien voluntat d'immigrar a Espanya i que han posat en pràctica un nou mètode d'entrada. 

Agents de la Guàrdia Civil han detingut cinc passatgers fugits al terme municipal de Marratxí i els han traslladat a dependències policials. En total s'han practicat onze detencions. Els fets s'estan investigant per aclarir el succés. I cap a les 12 de la nit, AENA va confirmar la reobertura de l'aeroport de Palma, que estava tancat des de les 20.30 h del vespre. 

S'investiga un possible pla organitzat

La principal hipòtesi amb la qual es treballa és que estigués tot planificat, amb l'objectiu d'entrar de forma irregular a l'estat espanyol. N'és un bon exemple el fet que la persona que acompanyava a l'hospital la persona pretesament malalta ha aprofitat aquell moment per marxar del centre hospitalari i no ha estat trobada fins al moment. S'ha desplegat un equip d'agents policials per localitzar-lo. 

 

Imatge principal: La Guàrdia Civil tanca l'aeroport de Palma/ EFE