El comissari José Villarejo ha assegurat que "va servir i gravar" a l'actual ministra de Defensa, Margarita Robles; l'actual fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, i a l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz i a través d'un comunicat ha assegurat que demanarà que la seva declaració com a testimonis.

A través d'un comunicat emès pel seu lletrat, el comissari pres diu que demanarà que totes les persones per a qui va treballar compareguin davant del jutge, entre les quals cita els anomenats. "Vull anunciar que demanaré que testifiquin totes les persones amb les que em vaig reunir i als que vaig servir i/o vaig ajudar, les converses del qual vaig gravar per a la meva pròpia seguretat -encara que mai no vaig fer ús d'elles-, i que només van aparèixer quan judicialment es va permetre accedir-hi a Assumptes Interns. Margarita Robles, Dolores Delgado, Jorge Fernández Díaz… els seus secretaris d'Estat, alguns magistrats de l'Audiència Nacional... provaré com es va gestar aquest cas".

Villarejo, que porta ja més de tres anys a la presó d'Estremera, a Madrid, sembla enfadat i busca protecció. Afirma a la carta que "continua lluitant per viure, malgrat els intents fins ara fallits per eliminar-me, no sé a quines amenaces atenir-me: si als que volen forçar com sigui el meu silenci o als quals m'insten que parli però sempre dels altres, mai d'ells. Sento decebre uns i d'altres. Els que em coneixen saben que continuo pres convenientment perquè mai no vaig ser comparsa ni titella de ningú".

"Intentaré defensar-me fins al final", afegeix, "provant com la meva estructura empresarial sempre va estar al servei de la seguretat de l'Estat, com es podrà comprovar, entre altres, en els casos Pujol, en el finançament de partits a Catalunya, en l'operació Catalunya... moltes d'aquestes operacions es van fer utilitzant les meves empreses. Així de simple".

Després es pregunta: "Quina diferència hi ha entre 'Kitchen' i 'Catalunya' perquè una es pretengui mantenir secreta i l'altra no? És potser per la intervenció en aquesta de la unitat d'Assumptes Interns, i que aquesta és la que mateixa que m'investiga i decideix, mà a mà amb el CNI, què es treu i què s'elimina? Per què no s'atreveixen a lluitar a camp obert?".