Viladecans no permetrà celebrar la revetlla a la platja. El municipi se suma a Gavà i Castelldefels, que la setmana passada ja van anunciar que no permetrien l'accés a les seves platges durant la revetlla, en resposta a les recomanacions del Procicat. Badalona i Barcelona, en canvi, les mantindran obertes.

Així, només tindran accés a la platja de Viladecans els veïns de la zona i els clients de la guingueta de la platja i del restaurant proper al restaurant proper a l'aparcament de la Murtra, segons informa l'ACN. En el cas dels establiments d'hostaleria, l'Ajuntament vigilarà especialment l'acompliment dels aforaments i els horaris permesos

Reunió dels municipis de l'AMB

Viladecans va participar la setmana passada en una reunió amb la resta de municipis de l'AMB, després de la qual el tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, i el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, va comunicar, la "voluntat" de tots ells de mantenir les seves platges obertes per la revetlla. L'endemà, Gavà i Castelldefels van anunciar la seva decisió de no obrir les platges. 

Arran d'aquesta situació, en declaracions a betevé, el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, va demanar la setmana passada un criteri "unificat" a tot el litoral barceloní per la revetlla de Sant Joan. Amb tot, va reafirmar la voluntat de l'Ajuntament d'obrir les platges de Barcelona, encara que hi haurà importants restriccions per accedir-hi.

La recomanació del Procicat

El Procicat va emetre la setmana passada un document amb recomanacions pels ajuntaments de cara la revetlla de Sant Joan amb l'objectiu de no posar en risc la desescalada. Entre aquestes, es demanava als consistoris tancar les platges si no es podia complir amb les mesures de seguretat. 

 

 

Imatge principal, foguera de Sant Joan / EFE