Malgrat que l'Ajuntament de Ciutadella, a Menorca, va suspendre totes les celebracions de Sant Joan, prop de 200 persones es van concentrar per donar el tret de sortida a la festa de Sant Joan. Ho van fer sense mascareta ni la distància de seguretat ni predicant amb l'exemple davant la mirada dels més menuts o la presència dels fills petits als braços de pares i mares.

L'Ajuntament ja preveu que hi ha un grup considerat com "radicals" d'aquestes festes que protagonitzarà diferents actes improvisats. El primer d'ells va ser ahir a les portes de cal Caixer Senyor on no es va perdre la tradició de donar el primer toc de flabiol que marca l'inici de tots els actes. 

L'alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha recordat que "actes com aquests no es poden permetre pel que representa per la salut dels altres". Tot i que ha subratllat que la majoria de la població s'ha comportat correctament.

Gomila apel·la a l'esperança que no es torni a repetir i des de la Conselleria de Salut de les Illes Balears han reiterat guardar la distància de seguretat i portar la mascareta amb el reforç de la campanya contra el coronavirus.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat