Els dies de festa per Setmana Santa han coincidit amb el relaxament de les restriccions per la Covid-19, i els ciutadans han volgut aprofitar-ho. Els Agents Rurals han captat la imatge des de l'aire de les immenses cues de caravanes per accedir a la Barra del Trabucador, al Delta de l'Ebre. 

Una imatge similar s'ha produït a Montserrat, on també es poden observar grans aglomeracions de vehicles. 

 

ACN

Els agents demanen "respectar la normativa"

Davant aquesta situació, els Agents Rurals han demanat a la població que gaudeixi dels dies de festa al medi natural, però que ho faci "respectant la normativa". 

I és que, com es pot observar al vídeo, la fila índia de vehicles estacionats al Delta es troba a tocar de la platja i per tant, sense respectar aquest espai natural protegit

El Govern demana prudència

Les imatges contrasten amb la crida a la prudència del Govern durant aquests dies festius davant l'amenaça d'una quarta onada

Desallotjades més de 450 persones de botellon a la Barceloneta

Malauradament, aquestes no han estat les úniques mostres d'irresponsabilitat entre la població. Unes 450 persones han estat desallotjades la passada nit de diversos botellons que s'han celebrat a diferents carrers de Barcelona sense respectar les normes contra la Covid-19.

En la majoria de casos, els assistents no portaven la mascareta i tampoc respectaven les distàncies de seguretat. Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han informat que entre les 22:00 hores d'ahir a la nit i les 06:00 hores d'aquesta matinada, franja en la qual està vigent el toc de queda, s'ha denunciat un total de 44 persones per participar o organitzar festes il·legals o botellons a la capital catalana.

Més d'un miler de denúncies dels Mossos

En la mateixa línia, els Mossos d'Esquadra han denunciat 1.101 persones entre dijous, divendres i dissabte per saltar-se el toc de queda nocturn a les 22.00 hores sense justificació.

En concret, 451 de les denúncies van ser el 3 d'abril, 233 el dia 1 i 417 el dia 2. En paral·lel, la policia catalana també ha aixecat 266 actes per desplaçaments diürns on no es respectava la bombolla de convivència (100 dissabte, 90 divendres i 76 dijous). A més, durant aquests tres dies s'han posat 80 sancions a bars i restaurants, bàsicament per incomplir les restriccions d'aforament. Una trentena d'elles s'han posat aquest dissabte.

 

Imatge principal, llargues cues de vehicles al Delta de l'Ebre / @agentsruralscat