El primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello ha hagut de donar explicacions sobre el viatge oficial que aquest estiu ha fet a l’Uruguay i l’Argentina, la seva terra natal. Si fa uns dies la presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, insinuava que Pisarello havia pagat part d’aquest viatge -que també incloïa vacances amb la família- amb diners públics, avui aquesta mateixa formació ha volgut conèixer més detalls de l’expedició per terres llatinoamericanes.

Pisarello ha explicat que és un dels molts viatges que es fan des de l’Ajuntament de Barcelona per “enfortir els vincles amb l’Amèrica Llatina” i que dona “continuïtat” a “molts d’altres” que s’han fet a Mèxic o Colòmbia.

El primer tinent d’alcalde ha assegurat que s’han visitat tres municipis amb qui Barcelona té “relació històrica” com són Buenos Aires, Montevideo i Rosario i que ha tingut unes característiques “molt similars” als que es fan des de l’Àrea Metropolitana “i a més baix cost ha afegit”.

Però les explicacions de Pisarello no han satisfet l’oposició que l’ha acusat de manca de transparència i de no deixar clara la frontera entre “l’activitat institucional” i “l’activitat personal”.

Ciutadans però també el Partit dels Socialistes, el grup municipal Demòcrata, Esquerra Republicana i el Partit Popular li han exigit un major detall en les seves explicacions.

Picabaralla entre Pisarello i el PDeCAT

L’enfrontament més agre l’han protagonitzat Pisarello i el regidor del PDeCAT, Jordi Martí. El demòcrata li ha preguntat què passaria si aquest viatge l’hagués fet algun regidor del govern Trias i ha posat en dubte que aquest viatge s’hagués fet si ell no fos nascut a l’Argentina.

Pisarello li ha respost que Trias viatjava oficialment a Mallorca, l’illa on també passava les vacances i que fins i tot va reconèixer haver pagat amb diners municipals el desplaçament a Menorca per assistir al casament de la filla d’Artur Mas.

L’altre acarament, l’ha tingut amb Ciutadans a qui ha retret que no fos Carina Mejías qui estigués defensant la pregunta: “Potser és que no té el màster en relacions institucionals”, ha dit.