Moments complicats per l'euro, que aquesta setmana s'ha situat en nivells que no es veuen des de feia 20 anys. Aquest dijous s'ha anunciat que l'emblemàtica escultura gegant de l'euro, símbol de la divisa, se subhastarà a mitjans d'octubre perquè és massa cara de mantenir. L'obra situada a la plaça Willy-Brandt de Frankfurt, feta per l'artista Ottmar Hörl, des de 2001, s'ha convertit en un símbol de la capital financera d'Alemanya. Els seus propietaris, l'organització sense ànim de lucre Frankfurter Kultur Komitee, han assegurat que no poden fer front a l'augment de les despeses de manteniment de l'escultura. Lamenten que durant els dos últims anys han augmentat els actes vandàlics contra l'escultura i fins i tot han quedat suspeses altres activitats per poder fer front a les reparacions. L’obra té 14 metres d'alçada, pesa 50 tones i de nit s'il·lumina. En l'actualitat, la seva il·luminació es duu a terme amb LED, fet que ha permès una substancial retallada de la despesa en consum d'electricitat, que anteriorment era d'uns 12.000 euros anuals. 

Actes vandàlics 

L'escultura ha fet front a diferents actes vandàlics durant aquests anys, com les protestes violentes de moviments d'esquerrer i d'anarquistes, així com a les acampades dels anticapitalistes Blockupy, durant la crisi financera. Fins i tot, durant diferents actes de protesta s'ha malmès l'estructura, per aquest motiu, el comitè ha intentat trobar finançament públic, però no ha estat possible.  Aquesta escultura de ferro es pot veure a milers de fotografies sobretot a notícies relacionades amb l'euro, i fa anys també es veia en les informacions sobre el Banc Central Europeu (BCE), perquè la seva primera seu estava a pocs metres de distància. En els informatius en directe de la televisió era habitual veure als periodistes davant de l'obra fins que el banc es va traslladar a la nova seu. 

estatua euro incidents Europa Press
L'estàtua tacada amb pintura després d'uns actes vandàlics a la plaça Willy-Brandt / Europa Press

Fins al moment, el Banc Central Europeu (BCE) no ha fet cap intenció de rescatar-la, i, per tant, es posarà a la venda a la tardor. El BCE ha destinat 15.000 euros anuals a l'estàtua. El president del comitè de l'organització, Manfred Pohl, Pohl, ha indicat que els representants del banc no es van presentar a una taula rodona a l'abril per discutir-ne el futur. Els propietaris lamenten que "molts ciutadans no saben qui és el propietari del símbol de l'euro i quina importància té a tot el món. Molts creuen que el símbol de l'euro pertany a la ciutat de Frankfurt o al Banc Central Europeu".