La Colla Vella dels Xiquets de Valls s’ha coronat com a guanyadora del 27è Concurs de Castells de Tarragona i ha trencat així l’hegemonia dels Castellers de Vilafranca en les últimes vuit edicions. La colla rosada s’ha endut el títol gràcies al 4 de 9 i el 2 de 8 nets, i a haver carregat el 3 de 10 amb folre i manilles, construccions que els han permès aconseguir un total de 9.690 punts.

Al seu torn, els Verds han quedat classificats en segon lloc amb 8.070 punts després d’haver descarregat el 3 de 10 i la torre de 9, i d’haver carregat la torre de 8 neta. La tercera posició ha estat per a la Jove de Tarragona, que aquest diumenge ha completat el 5 de 9 i el 9 de 8, i ha carregat també el 3 de 10. La sorpresa de la jornada ha vingut dels Capgrossos de Mataró, classificats en quarta posició gràcies al 3 de 9, la torre de 9 i el 5 de 9.

Sòlid concurs de la Vella

La Vella de Valls arribava a Tarragona com una de les quatre grans favorites per emportar-se el Concurs de Castells i amb un objectiu ben clar: destronar els Castellers de Vilafranca. No han tingut una temporada fàcil, però sens dubte ha estat la colla que ho ha fet millor al llarg de l'any . 

Per iniciar el concurs han optat pel 4 de 9 sense folre, un castell prestigiós de gamma alta que han descarregat de manera magistral. Però la lliçó de la colla rosada ha arribat a la segona volta amb el pilar de vuit sense folre, un altre castell de gamma alta que han descarregat sense cap problema.

Per acabar el concurs, la Vella ha tornat a optar per un altre gran castell, el 3 de 10 amb folre i manilles, que aquest any només l'havien pogut carregar per Firagost, i, tot i que tampoc ha estat el dia de descarregar-lo, ha servit a la colla rosada per guanyar el Concurs abans d'acabar-lo.