Més incidències en l'aeroport del Prat. La vaga del personal de terra de la companyia Lufthansa a Alemanya ha obligat a cancel·lar 22 vols amb origen o destinació a l'Aeroport de Barcelona-El Prat aquest dimecres. Segons la pàgina web de la companyia, s'han cancel·lat tots els vols procedents de Barcelona i amb destinació als aeroports de Munic (3) i Frankfurt (8) previstos per a aquest dimecres. D'altra banda, també s'han cancel·lat els vuit vols amb origen a Frankfurt, i tres dels quatre procedents de Munic, tret del que ha aterrat a l'aeroport barceloní cap a les 14.50 hores. Aquesta vaga se suma a altres de convocades pel personal de les aerolínies Ryanair i Easyjet, que han marcat una temporada d'estiu d'incertesa a Europa per les cancel·lacions en l'últim moment.

Afectacions en el Prat per la vaga de Ryanair

D'altra banda, Ryanair ha registrat sis cancel·lacions aquest dimecres fins a les 13.00 hores a l'Aeroport del Prat, a causa de la nova jornada de vaga de tripulants de cabina de passatgers, segons dades d'ÚS. L'aeroport barceloní també ha registrat fins a la mateixa hora 37 retards, dels quals 17 han estat sortides i 20 arribades, ha informat el sindicat. Els vols cancel·lats són tres d'anada i tres de tornada entre Barcelona i Brussel·les, Milà i Londres. En tot l'Estat, els vols cancel·lats ascendeixen a nou, mentre que els retards acumulats durant la jornada se situen en 141.

Vaga de sis mesos

Parades de dilluns a dijous des del 8 d'agost fins al 7 de gener de 2023. Aquesta és la resposta dels sindicats ÚS i Sitcpla de tripulants de cabina davant de la negativa a negociar de Ryanair. Els tripulants de cabina de l'aerolínia irlandesa planegen seguir amb les aturades durant sis mesos, els quals duraran 24 hores. Les aturades afecten els tripulants de les bases que té les aerolínies als aeroports de Madrid-Barajas, Barcelona, Màlaga, Alacant, Sevilla i Palma de Mallorca, però afectaran connexions amb tot l'Estat. Es tracta d'una nova convocatòria que arriba després de gairebé una vintena de parades en el que portem d'estiu per part dels sindicats de tripulants de cabina. Les protestes dels treballadors han provocat la cancel·lació de 250 vols i més de 1.000 han estat retardats. La vaga ha estat convocada justament quan el trànsit de la companyia és més gran, ja que molts passatgers arriben o marxen de l'Estat espanyol. Tanmateix, això no ha significat massa per a l'empresa, perquè aquesta s'ha negat a asseure's a negociar amb els seus empleats.