El Sindicat d'Estudiants ha convocat aquest divendres 23 setembre una vaga d’estudiants per denunciar els efectes del canvi climàtic al planeta. Des de l'organització estudiantil han fet una crida a l'alumnat de tots els centres d'estudis a buidar les aules per omplir els carrers de diferents localitats de l'Estat espanyol. A Catalunya, de moment, les manifestacions han estat convocades a les ciutats de Barcelona i Tarragona. En el cas de la capital catalana, la concentració començarà a les 12.00 hores i s'ha citat als estudiants a la Plaça Universitat. Pel que fa a Tarragona, serà a la mateixa hora a la Plaça Imperial.

🚶 Així serà la vaga del 23 de setembre pel canvi climàtic amb manifestació a Barcelona

Els motius de la protesta

Sota el lema 'El capitalisme mata el planeta. Hem de respondre ja', el Sindicat d'Estudiants vol visibilitzar els efectes del canvi climàtic “provocat pel capitalisme i l’ànsia de beneficis de la burgesia internacional”. En el seu manifest, exposa que aquest estiu s'han viscut onades de calor sense precedents que "només a l'Estat espanyol han provocat 2.200 morts". A més, assegura que s'està vivint "la pitjor sequera a Europa en els últims 500 anys" i que els embassaments "han arribat a mínims històrics a causa d'una agricultura intensiva que omple les butxaques dels monopolis agroalimentaris". 

Entre altres denúncies, el moviment estudiantil apunta que "20 empreses de combustibles fòssils generen un terç de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle a escala mundial" i que "100 multinacionals emeten el 80% del CO2". És per això que el sindicat assegura que "s'ha arribat a un punt límit" i que "cal convocar a tot el jovent a la vaga estudiantil climàtica global". La Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions ha donat suport a la vaga, apuntant que "la lluita pel planeta també és una lluita per a millorar les condicions de vida". 

Altres ciutats

A banda de les dues ciutats catalanes, la protesta també tindrà lloc a diferents indrets de l'Estat espanyol a les 12.00 hores. En total, s'ha convocat als estudiants en 12 ciutats diferents, com és el cas de Madrid, Sevilla, València, Bilbao i Vigo. Pel que fa a Madrid, la protesta serà a les portes del Congrés dels Diputats.