"Després d'escoltar a la gent, si una cosa s'ha fet malament, un govern progressista ha de rectificar". Només una setmana després de la implantació dels nous peatges a la factura de la llum, la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha explicat avui que la seva formació proposarà avançar l'hora valle entre setmana perquè aquesta comenci a les 22h i no a mitjanit.

L'1 de juny es va implementar un nou model de tarifació de la llum. El canvi més notable ha estat la creació de diferents franges horàries amb preus diferents segons la demanda. Així la nova factura distingeix entre hores puntes (10:00h - 14:00h i 18:00h - 22:00h); hores pla (8:00h - 10:00h, 14:00h - 18:00h i 22:00h- 24:00h); i hores vall (24:00h - 8:00h i dissabtes i diumenges) en les quals el consum és més barat.

Franges factura llumLa nova factura de la llum / Maria López

D'aplicar-se la modificació proposada per Unidas Podemos, entre setmana l'horari vall s'avançaria dues hores respecte al model actual. Es tracta d'una mesura proposada per l'associació de consumidors Facua  que la ministra ja ha comunicat, a través de Twitter, que sol·licitaran a la Comissió Nacional del Mercat i la Competència.

"Aquest Govern ha d'estar en permanent estat d'escolta a la ciutadania i ser empàtic amb les famílies a les quals els costa pagar la llum. Pensem que seria bona idea avançar l'hora vall a les 22h de dilluns a divendres com proposa Facua i l'hi demanarem a la CNMC", ha tuitat la ministra. 

TUIT BelarraIone Belarra / Twitter

Prèviament, el portaveu de Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ja havia admès que la nova estructura de la tarifa de la llum, basada en trams horaris, és ha estat "molt contestada" i que l'executiu ha d'escoltar a la ciutadania i els consumidors per determinar si cal rectificar. 

">

 

 

 

Ahir, Podemos va avançar que ja treballa en una llei per impulsar una empresa energètica pública que competeixi amb l'"oligopoli elèctric", i que a partir d'ella s'absorbeixin les instal·lacions hidroelèctriques les concessions vagin caducant i s'impulsi l'extensió dels panells solars d'energia fotovoltaica.