Un capellà del municipi murcià de Iecla va dir en la missa d'aquest diumenge que la nova llei educativa LOMLOE, coneguda popularment com a Llei Celaá, busca "integrar els nens amb necessitats especials a les escoles ordinàries perquè "destorbin" i "llavors diguin: veieu? Aquests nens és que ni tan sols tenen que existir: cal matar-los".

El capellà s'ha remuntat als temps de la Guerra Civil a Espanya quan "et podien pegar set trets|tirs per ser cristià" i en la repressió que pateixen els catòlics en l'actualitat en països com la Xina per introduir el tema. "Ara mateix, tristament, apareix aquest nou projecte de llei que diu que cal treure les escoles d'educació especial: sabeu el que significa? Que per a qui fa aquestes lleis aquestes persones no valen res. Qualsevol criatura que venja amb un defecte psíquic o físic cal matar-la perquè destorba en la societat. I nosaltres els cristians diem no: qualsevol persona en qualsevol circumstància té una ànima i la seva ànima és perfecta perquè ha estat creada per Déu", va dir el capellà.

Unes paraules sense fonament

De fet, el text de la Llei Celaá aprovat ja en el Congrés i que ara passarà al Senat diu textualment que l'"el Govern, en col·laboració amb les Administracions educatives, desenvoluparà un pla perquè, en el termini de deu anys els centres ordinaris comptin amb els recursos necessaris per poder atendre en les millors condicions a l'alumnat amb discapacitat" i afegeix que "es continués donant el suport necessari als centres d'educació especial".

Més polèmiques

Les paraules han generat molta polèmica, però no és la primera vegada que aquest capellà de Iecla protagonitza sermons controvertits. De fet, en les passades eleccions el rector va demanar directament el vot per a la dreta en considerar que eren els partits que anaven a "defensar els drets de Déu" i és habitual que carregui contra l'actual govern espanyol en les seves misses a través de l'estratègia de la por.