Les companyies Uber i Cabify, que operen a Barcelona a través de llicències VTC (lloguer de vehicles amb conductor), han anunciat que suspenen temporalment l'activitat a la capital catalana arran de les agressions sofertes avui durant la manifestació de taxistes.

Així ho ha anunciat la Unió Nacional d'Autoturismes VTC (Unauto VTC), que representa al sector de les VTC. Unauto ha denunciat que els episodis de violència viscuts avui als carrers de Barcelona són d'una gravetat extrema, atès que no només s'ha atacat els vehicles d'aquestes dues companyies, sinó també els conductors i fins i tot els passatgers. Afirma que es troben obligats a aturar l'activitat fins que la situació "torni a la normalitat".

"Volem manifestar el nostre total suport a tots els conductors agredits avui a Barcelona i als milers de conductors de VTC a tot Espanya. Així mateix, demanem disculpes als milers de passatgers que confien en nosaltres per moure's per la ciutat cada dia", diu el comunicat. Unauto VTC assenyala que treballaran amb les autoritats perquè els culpables siguin detinguts i jutjats i demana l'empara de les institucions i de les forces de seguretat perquè protegeixin els seus treballadors, ja que "veuen perillar la seva integritat física de forma cada vegada més acusada".

I és que el sector del taxi ha tornat a ser protagonista de violència als carrers de Barcelona. Per tota la xarxa circulen imatges, que ja s'han fet virals, d'individus que destrossen cotxes VTC.

Al vídeo següent es poden veure els aldarulls al carrer d'Aragó.

Els taxistes han fet una aturada aquest dimecres per mostrar el rebuig unànime al creixement de la competència, que consideren "deslleial i il·legal". Cap taxi ha circulat avui pels carrers de Barcelona; els únics, els que han participat en la multitudinària manifestació que ha aplegat centenars de taxistes, no només de la ciutat i la seva àrea metropolitana, sinó també de Madrid, València, Navarra, Màlaga i Alacant. Una jornada que els mateixos organitzadors han qualificat "d'històrica". 

La patronal, per la seva banda, lamenta que no es respecti la decisió del TSJC, que va confirmar la validesa de totes les VTC que actualment operen al mercat i acusa els taxistes d'organitzar una "gran aturada" per fer pressió contra una mesura cautelar.