Després que el Community of Research on Excellence for All (CREA) de la Universitat de Barcelona (UB) hagi rebut un mínim de tres denúncies per funcionar "com una secta", segons ha avançat avui la SER, la mateixa UB ha traslladat la qüestió a l'Audiència provincial de Barcelona perquè, com és una qüestió que s'escapa de l'àmbit acadèmic, decidiran ells si cal o no obrir una investigació. 

La primera denúncia data del passat 18 de maig, quan el denunciant va assegurar que els responsables del centre controlaven completament la seva vida. Pocs dies més tard, quan la universitat investigava el cas, va rebre dues queixes més, tot i que la directora del centre, Marta Soler, ha assegurat a la SER no haver rebut cap tipus de comunicació sobre aquestes denúncies.

La directora ja ha anunciat que tant ella com altres integrants del centre faran una roda de premsa en què denunciaran la "campanya de calúmnies" a què s'han vist sotmesos des del 2004, quan va haver-hi diverses denúncies per casos d'assetjament sexual a les universitats.