Twitter permet vídeos de 2 hores per als verificats... i Elon Musk ha estat trolejat amb Shrek. Fins ara, els usuaris només podien compartir clips de fins a 60 minuts, però la xarxa social ha ampliat ara el límit dels vídeos fins als 120 minuts i 8 GB per als usuaris que comptin amb el perfil verificat. És a dir, un avantatge addicional per als subscriptors de Twitter Blue — els qui mostrin la insígnia blava al costat del seu nom. Com ja és habitual, la mesura de Musk ha estat matussera i ha tingut efectes no desitjats: moltes persones han començat a difondre les pel·lícules senceres de Shrek, fins al punt que uns vuit milions d'usuaris han pogut gaudir dels films de manera gratuïta.

D'altra banda, Twitter ha llançat globalment les notes de veu en els missatges directes — una funció que es va conèixer per primera vegada a principis del 2021. Amb ella, els usuaris només hauran de prémer el botó per iniciar l'enregistrament i prémer-lo de nou per aturar-lo. També podran escoltar el missatge abans d'enviar-lo i comprovar que tot està correcte. És a dir, que és similar al WhatsApp, però amb la petita millora que les notes de veu es podran esborrar abans d'enviar-les si no ens han agradat. Quedi clar que aquesta funció també és només per als usuaris de Twitter Blue.

Meta i la seva versió de Twitter

D'altra banda, s'han conegut detalls de la versió de Twitter que està preparant Meta — l'empresa de Mark Zuckerberg propietària de Facebook, Instagram i WhatsApp. Segons han recollit mitjans especialitzats com Xataka, el projecte avança de pressa i podria llançar-se aquest estiu. Es coneix amb els noms en clau P92 o Barcelona i centrarà la seva estratègia en el text, tot i que es recolzarà principalment en Instagram: els usuaris mantindran el seu compte, la seva biografia i la verificació, alhora que els seguidors rebran una notificació per seguir-los a la nova xarxa.

Hi haurà un inici de sessió amb el mateix nom d'usuari i la mateixa paraula de pas d'Instagram, tot conservant informació rellevant com comptes bloquejats i paraules ocultades. Les pautes de comunitat seran les mateixes per ambdues plataformes. Les imatges que han compartit experts mostren una interfície que sembla una combinació d'Instagram i Twitter, amb els seguidors i continguts recomanats. Es podran publicar fins a 500 caràcters, adjuntar fotos, vídeos de fins a cinc minuts, enllaços i interactuar amb continguts amb m'agrada, respostes i capacitat de compartir-los. Hi haurà eines de moderació i, en clau de seguretat, l'autenticació en dues passes.