La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) està investigant un possible atac informàtic a la botiga d'internet de TV3 i Catalunya Ràdio per robar informació bancària i de targetes de crèdit. Segons ha informat la CCMA, l'ens "ha activat tots els protocols de seguretat, que són molt exhaustius", per esbrinar l'abast de l'atac i buscar una solució.

El ciberatac es va produir entre el 6 de novembre i el 19 de desembre i els delinqüents van aconseguir hackejar el compte durant 48 hores, segons informa El Mundo. La tècnica utilitzada pels hackers és coneguda com a 'Magecart', un tipus de frau en què les dades d'una transacció s'intercepten en el moment de fer un pagament per internet i s'envien a un servidor remot.

Segons ha publicat El Mundo, els criminals van inserir un codi a la botiga en línia de l'ens públic de manera que, quan un usuari feia una compra, la informació bancària (nom, número de targeta de crèdit i codi de seguretat) s'enviaven al servidor nmdatast(.)com, radicat als Estats Units, que en el passat ja es va utilitzar en el hackeig del banc HSBC.

Atacs digitals a les institucions

Aquest tipus d'atacs a entitats públiques i grans companyies és cada cop més freqüent. ​L'Ajuntament de Cambrils ha patit un atac informàtic aquest dimarts que bloqueja l'accés als servidors i impedeix el funcionament normal dels serveis municipals i les comunicacions. El personal del departament d'informàtica del consistori està treballant per restablir la normalitat tan aviat com es pugui.

L'atac ha obligat a anul·lar totes les cites prèvies d'aquest dimarts i de demà dimecres i es tornaran a donar quan es restableixi el sistema informàtic. Tampoc no es poden fer tràmits a través de la seu electrònica. El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), alerta que els ciberatacs de programari de segrest contra administracions públiques són cada vegada més freqüents.