El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat, en una votació sense unanimitat, el recurs de la patronal de l'oci nocturn Fecasarm i ha acordat avalar el decret del Govern del passat 21 de maig que manté les discoteques tancades. Per a la sala, l'existència de riscos per a la salut pública derivats de situacions de contacte social "és indubtable i considera que reobrir les sales podria tenir una "afectació" d'una "entitat molt rellevant" per a la població en general i l'interès públic que es tracta de protegir.

"Ens trobem en la preservació de drets fonamentals com la vida, la integritat física i el dret a la protecció de la salut, representatius d'un interès públic comú que, en plena pandèmia, adquireix un caràcter essencial, i la preservació del qual, en conseqüència, ha de ser el criteri principal a tenir en compte, sense que enfront d'ell s'albirin interessos diferents mereixedors de millor protecció", conclou el tribunal. Fecasarm sol·licitava en el seu recurs, presentat el passat 26 de maig, que se suspengués l'ordre del Govern que impedeix obrir al públic discoteques, sales de ball i de festes, bars musicals i karaokes, per evitar el contagi del coronavirus.

Sala en discòrdia 

La sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal català ha arribat a aquest acord en una decisió que ha hagut d'adoptar la sala de discòrdia perquè els sis magistrats de la secció tercera van empatar a tres dimarts passat, 8 de juny, el dia en què havien de resoldre sobre el fons de l'assumpte. Segons ha informat el TSJC en un comunicat, a causa de l'empat a tres en la secció tercera, es van incorporar altres tres magistrats a la deliberació de la sala, seguint el torn de repartiment, que finalment han decantat la majoria a favor de desestimar el recurs de la patronal d'oci nocturn Fecasarm i mantenir per tant les discoteques tancades a Catalunya. 

D'aquesta manera, l'alt tribunal confirma la seva decisió del passat 1 de juny, quan va rebutjar la mesura cautelar urgent sol·licitada per Fecasarm de reobrir immediatament les discoteques, perquè va al·legar llavors que no existia una "urgència especial". El TSJC va deixar llavors la porta oberta a resoldre aquest assumpte el 8 de juny -en la votació en què es va produir l'empat a tres- una vegada hagués sentit els arguments de la Generalitat per mantenir el tancament de les discoteques.

Per la seva banda, l'alt tribunal català també ha desestimat el recurs de diverses empreses vinculades a gimnasos per suspendre la limitació del seu aforament al 50%, perquè com a mínim arribi al 70%. També el d'empreses del sector del joc i les màquines recreatives contra les condicions d'obertura imposades per la Generalitat. 

 

 

Imatge principal, una discoteca a Sitges / ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat