Tot està a punt. La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) farà demà el tret de sortida de la seva 53a edició. Un any més, la localitat nord-catalana de Prada (Conflent), acollirà tota mena d'actes i activitats durant els set dies que venen - del 16 al 22 d'agost -.

Després d'una edició marcada per les limitacions per la pandèmia de la covid, l'UCE recupera enguany el caràcter presencial dels seminaris, tallers, debats, i concerts, entre altres activitats. Això sí, s'hauran de respectar totes les mesures de seguretat. 

Acte inaugural 

L'acte inaugural tindrà lloc a l'Alberg Pau Casals-Canigó, a les 12 h, i comptarà amb la participació del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el batlle de Prada, Yves Delcor, i del president de la Fundació UCE i de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Domènec Ros

Seguidament tindrà lloc la lliçó inaugural "Joan Triadú: la visió plural del país", per l'escriptor Vicenç Villatoro. Per tancar aquesta jornada, a les 19 h, els escriptors David Castillo, Víctor Labrado, Anna M. Villadonga i Pere Antoni Pons, participaran en el col·loqui "Tenim crítica literària?", conduït pel filòleg i professor de la Universitat de Barcelona, Joan Santanach

 

Universitat Catalana d'Estiu 53 edición preparativos

Tot preparat per la 53a edició de l'UCE / Twitter: Universitat catalana d'Estiu

Borràs, Puigneró, Torra i Forn

El lema escollit per l'UCE d'aquest 2021 és Fer dels Països Catalans una nació normal. A banda d'Argimon, també hi participaran com a ponents altres personalitats polítiques reconegudes.  

Dimecres dia 18, el conseller Joaquim Forn intervindrà per explicar la seva experiència des de la seva sortida de la presó després dels indults concedits pel Govern espanyol el passat mes de juny. Un dia després, Laura Borràs i Quim Torra participaran, al costat del president de la UCE, Jordi Casassas, en la sessió titulada "Les institucions i Catalunya", mentre que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, protagonitzarà la conferència "Reflexions sobre Catalunya, una nova etapa".

 

alberg pau casals universitat catalana d'estiu Twitter: Universitat catalana d'EstiuÚltims preparatius per la 53a edició de l'UCE  / Twitter: Universitat Catalana d'Estiu

 

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo, i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, compartiran taula el 20 d'agost en el col·loqui "Universitat, país i recuperació democràtica".

Puigneró també hi serà

El mateix dia, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, parlaran en la sessió titulada "L'espoli patrimonial del Museu de Lleida". La clausura, el 22 d'agost, comptarà amb la presència del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.

 

Imatge principal: Alberg Pau Casals-Canigó / Twitter: Universitat catalana d'Estiu