Les incidències a la línia R3 de Rodalies és un cau d'avaries, sobretot el tram que uneix Parets i la Garriga, que ha estat en obres durant quatre mesos per desdoblar la línia. La setmana passada el tram es va reobrir després de les obres, però els usuaris no han quedat satisfets amb el servei. Entre els dies 6 i 7 de febrer es van produir més de cinc avaries i aquest dimarts, quatre combois de Renfe van quedar atrapats entre les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) i Manlleu (Osona) per una avaria a la línia R3 de Rodalies al seu pas per Centelles (Osona). Després d'aquesta darrera avaria, la consellera de Territori, Ester Capella, ha criticat una "falta de previsió inacceptable" per part de Renfe i Adif per les incidències en la línia R3 de Rodalies entre Parets del Vallès i la Garriga (Barcelona).

En una publicació en la xarxa social X, antic Twitter, Capella ha assenyalat que s'han produït incidències en 6 dels 10 dies des que es va restablir la circulació en aquest tram de l'R3. "Exigim a Renfe i Adif que resolguin aquestes afectacions, que dificulten la vida a milers d'usuaris", ha escrit. La Conselleria ha exigit també a Renfe i a Adif en un comunicat aquest dimecres que resolguin les "afectacions reiterades" en la línia R3. Ha argumentat que són afectacions que han provocat tallis en la circulació i demores importants en els horaris, i que la major part de les incidències estan relacionades amb avaries o disfuncions en la infraestructura. "Els dies 6 i 7 de febrer es van comptabilitzar fins a 3 afectacions al dia, que van provocar diversos retards als trens", ha sostingut la Generalitat.

La consellera considera que tant Renfe com Adif no està donant les solucions necessàries per garantir el correcte funcionament de la línia R3 de Rodalies, que durant els dies 6 i 7 de febrer va comptabilitzar fins a 3 avaries diàries. Per aquest motiu, el Govern ha retret a Renfe i a Adif el lliurament d'una obra "que no permet que el servei operi amb normalitat" i ha exigit solucions a una situació que, ha assegurat, està afectant el dia a dia dels usuaris. En aquest sentit, ha reclamat "més previsions de cara al tall de la línia que s'ha de produir a l'estiu" en el mateix tram per la segona fase de les obres, així com programar un període de proves per detectar incidències en les instal·lacions mentre no s'hagi restablert el servei, acompanyat d'"un monitoratge exhaustiu" i d'un comitè de seguiment diari. En el mateix comunicat, la Conselleria de Territori ha dit que s'ha incorporat a petició pròpia a la comissió de seguiment de la línia R3 que van iniciar Renfe i Adif, i que convocarà una reunió "perquè donin explicacions davant les administracions locals i els agents del territori".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!