Girona té una cita amb les flors de l'11 al 19 de maig, Temps de Flors. Aquesta festa gironina tan característica, enguany arriba a la 64a edició. Per Temps de Flors, la ciutat vesteix l'espai públic, els monuments i els jardins amb flors, en una de les festes de primavera més espectaculars del país. 

Més de 140 espais de la ciutat, tant d'interior com d'exterior, monuments, patis i jardins, seran decorats amb dissenys i art floral mostrant  l'autèntica arribada de la primavera.  A banda de les exposicions florals, hi ha convocats concursos de fotografia i d'aparadors.

La inauguració oficial serà el dissabte 11 de maig a les 11 del matí a les escales de la Catedral de Girona, un dels escenaris més singulars i principal centre de l'esdeveniment.

Durant la celebració del Temps de Flors s'organitzen a Girona un munt d'activitats complementaries com ara tallers, exposicions, activitats infantils, i un any més i coincidint amb l'esdeveniment la 8a edició del Girona A Cappella Festival. Enguany el festival rebrà a onze formacions vocals de diverses parts del món, les actuacions del qual podrem presenciar en l'escenari central de la Plaça de la Independència i al qual se li sumaran altres activitats culturals del Auditori de Girona, la Casa de Cultura i el Espai Marfà.

Paral·lelament , l'Ajuntament de Girona ha convocat el 15è Concurs d’aparadorisme i decoració interior, amb l'objectiu que se sumin els comerços de la ciutat.

cartell 2019 Girona Temps de flors   www.gironatempsdeflors.cat

Consells

Girona va rebre l'any passat prop de 250.000 visitants durant Temps de Flors. L'èxit de públic aconsella ser previsor i, preferiblement, fer la vista entre setmana. Els caps de setmana hi ha una gran afluència de visitants. És aconsellable desplaçar-se a la ciutat amb transport públic per evitar els embussos de trànsit i el maldecap d'haver de buscar aparcament i haver d'estacionar lluny del centre de la ciutat. Tant si optes pel tren com per l'autobús, compra el bitllet amb temps. Corres el risc de quedarte sense. Una bona pensada, si viatges des de Barcelona, és desplaçar-te amb AVE. En quaranta minuts et plantes a Girona des de l'estació de Sants.

Temps de flors 2017 ACN

Allotjament i gastronomia

Si voleu passar la nit a Girona podeu aprofitar les promocions especials que ofereixen alguns establiments adherits a l'Associació d'Hosteleria de Girona​.

En uns dies marcats pel protagonisme de la flor, la gastronomia no podia ser una excepció. Diversos establiments de restauració i oci nocturn, adherits a l'Associació d'Hosteleria de Girona, participen en la campanya #Gastroflor.

recepta temps de flors  - Flickr