Després de les infermeres, els tècnics sanitaris. El col·lectiu professional ha anunciat una vaga indefinida a partir del 8 de gener amb l'objectiu de mostrar la seva queixa contra la Generalitat. Concretament, són la Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS), juntament amb els dos sindicats membres, el Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) i el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS), els que iniciaran una aturada de l'activitat per denunciar el "maltractament" i la inactivitat de la Conselleria de Salut i l'Institut Català de la Salut a l'hora de resoldre les desigualtats laborals i econòmiques que pateix. "La situació actual és un reflex del desinterès cap a uns treballadors sanitaris essencials per al diagnòstic, seguiment i tractament dels pacients, així com per als qui presten cures fonamentals", han indicat els sindicats. A més, han convocat una manifestació per aquest dissabte 30 de desembre a Barcelona.

Els representants dels treballadors han explicat que la decisió s'ha pres després que l'ICS hagi traslladat als afectats que les millores retributives sol·licitades no podrien dur-se a terme perquè l'acord està tancat. "No entenem per què es va signar un acord que deixa de banda part dels professionals sanitaris. Per això, davant la seva falta d'actuació, no ens deixa cap altra opció que paralitzar la sanitat catalana amb una vaga indefinida a partir del proper 8 de gener", han sentenciat. Precisament el III acord de l'ICS és el motiu pel qual les infermeres i la resta de col·lectius sanitaris a sortir en massa als carrers, amb la intenció de mostrar el seu rebuig contra el nou conveni preparat per la Generalitat.

Les infermeres mantenen el pols

De fet, la Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS) ja va convocar dues jornades de vaga a l'ICS el 30 de novembre i 1 de gener, amb l'objectiu de "paralitzar" l'activitat als hospitals i als centres d'atenció primària per tal d'exigir "millores laborals i econòmiques". Aquella mobilització també va originar-se en resposta al III acord de l'ICS, que ha generat malestar entre tots els col·lectius, excepte els metges.

La vaga indefinida anunciada ara dels tècnics de salut se suma ara a l'aturada de l'activitat, també indefinida, que manté el sindicat Infermeres de Catalunya des del 12 de desembre. Aquesta acció s'està mantenint també durant totes les festes de Nadal, amb la voluntat de mostrar l'enuig de les professionals envers la Generalitat. En un comunicat la setmana passada, el sindicat va acusar el conseller de Salut, Manel Balcells, i el Govern d'haver-se enrocat en una posició "d'orgull i menyspreu cap a les infermeres".