L'Ajuntament de Salou ha ordenat el tancament temporal de tres discoteques per incompliment de la normativa de seguretat sanitària per fer front a la pandèmia del coronavirus, enmig d'un escenari on es disparen els contagis a Catalunya.

Segons l'alcalde, Pere Granados, els informes policials certifiquen que no havien implementat "cap" de les mesures que estableix la normativa i, en conseqüència, l'expedient ha resolt el tancament durant quinze dies, tal com preveu la llei. La mesura, ha justificat, vol protegir "la salut de les persones", preservar la condició de Salou com a "municipi segur de covid-19" i la seva promoció com a destinació turística. Un dels locals clausurats, la discoteca Tropical, ha presentat ja un contenciós-administratiu per deixar en suspens la mesura.

L'alcalde ha situat aquests incompliments com a "casos aïllats", tot afegint que la majoria del sector treballa de forma "responsable" adaptant-se a la "nova realitat". "És fonamental que tothom col·labori i sigui responsable, individualment i explotant els seus negocis. Davant incompliments flagrants de les mesures sanitàries l'Ajuntament té l'obligació d'actuar tal com mana llei", ha argumentat en una compareixença aquest dijous al matí.

Imatges confuses

Les imatges que ha difós el Diari Tarragona sobre algunes de les discoteques sancionades són confuses, tot i que sí que sembla que en algun moment de la nit es van concentrar moltes persones a la pista de ball i, evidentment, sense respectar cap mena de distància de seguretat.

Suposada persecució policial

Un dels locals afectats per la mesura és la discoteca Tropical, que aquest dimecres va denunciar públicament una suposada campanya de persecució policial –amb 135 inspeccions de la policia local en nou mesos, apunten- a través de la patronal Fecasarm. "Si hi ha unes actes que constaten veritablement que hi ha incompliments de la normativa hem d'actuar d'acord a dret, hem de ser contundents i no tolerar aquestes situacions. No hi ha cap problema: qui compleix, que és tot Salou, no li passa res. A qui incompleix, li cau el pes de la llei", ha respost l'alcalde.

Per la seva banda, els propietaris de Tropical han anunciat que ja han recorregut la mesura davant el jutjat contenciós-administratiu de Tarragona demanant que es deixi sense efecte el tancament. També han emès un nou comunicat on tornen a carregar contra el consistori i qüestionen que se'ls hagi imposat un tancament basat en quatre actes policials que no precisarien les mesures de seguretat sanitària que s'incompleixen "situant el local en una situació de total i absoluta indefensió". Asseguren, fins i tot, que una de les actes policials no existeixen i que els Mossos no haurien detectat cap infracció.