El principal sospitós de cometre el doble crim del pantà de SusquedaJordi Magentí, ha quedat en llibertat sense fiança.  

La defensa de Magentí va demanar el 18 de desembre que sortís en llibertat. Sostenia que l'acusació "construeix una tesi extraordinàriament feble a partir d'indicis". "Estan entestats a mantenir el focus en una sola persona", va dir l'advocat. 

Nou mesos després que el jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners ordenés l'ingrés a la presó de Jordi Magentí, l'Audiència de Girona l'ha deixat en llibertat sense fiança. No té prou proves per mantenir-lo a la presó i els indicis no són concloents. Les proves d'ADN, que surten negatives, són clau ara per a la llibertat del principal acusat del doble crim. 

L'Audiència de Girona esmena la plana al jutge d'instrucció després de comprovar que tots els indicis contra Magentí s'han debilitat: "En definitiva, considerem que els principals indicis de criminalitat que apuntaven al Sr. Magenti com a autor dels fets al llarg de la instrucció s'han vist seriosament debilitats sense que poguessin excloure en aquest moment processal altres línies d'investigació, com altres persones que haguessin pogut accedir al pantà de Susqueda sense vehicle i sense portar telèfon mòbil, així com altres extrems que han estat exposats al llarg de la present resolució".

El fantasma de Susqueda

L'advocat Benet Salellas defineix el presumpte assassí en el seu recurs per a la llibertat de l'acusat com a  "fantasma". I és que la policia arriba a Magentí descartant tota la resta d'hipòtesi: "De tot l'anterior només hi ha una conclusió possible: a la zona compresa entre la pista forestal que s'inicia al planter després de passar la visió de la càmera número cinc i tot l'interior del pantà de Susqueda, entre les 11.20 i les 11.26 hores, només hi ha les persones residents al pantà les coartades de les quals han quedat confirmades; els senyors M.T. i C.C. la participació dels quals en els fets també ha quedat descartada per les dades del seu GPS, els vehicles de les víctimes i l'investigat, així com els terminals mòbils de les víctimes, ja que tots els altres estan sota cobertura d'antenes BTS del pantà, però no estan d'aquesta pista forestal cap a dins, llevat dels habitants del mas Llomà i el senyor S.C., que han pogut ser situats durant la franja temporal de fets".

Sense sospitós ni proves concluents, l'advocat defensor deixa anar la seva hipòtesi del fantasma de Susqueda: "L'opció alternativa a tot això només seria una persona que va a un lloc de no fàcil accés, com és el pantà de Susqueda, sense telèfon, sense vehicle, sense haver passat per cap càmera de videovigilància, sense haver estat vista per ningú a l'entrada ni a la sortida; en definitiva, un fantasma, no pas un assassí".

 

L'examen forense que van fer els Mossos al setembre de l'any passat indicava que tots dos cossos tenien signes clars de violència. La noia presentava una ferida al cap, i el noi, diverses lesions al tòrax. En un primer moment, la inspecció dels cossos feia pensar que ell havia patit ferides per arma blanca, i ella, un cop provocat per un objecte contundent.