El Dalai-lama segueix acaparant totes les mirades. Després que circulés un polèmic vídeo on es veia el Dalai-lama fent un petó a la boca a un nen, i demanant-li que li llepés la llengua, que va provocar les crítiques de tot el món, ara han sortit a llum unes altres imatges que han continuat indignant a milions de persones. En les imatges es pot veure com el líder espiritual, de 87 anys, acaricia contínuament el braç d'una nena que està asseguda al seu costat durant un acte públic. Unes imatges que han revolucionat Twitter i ha generat moltes crítiques, on fins i tot, hi ha qui acusa el Dalai-lama de "sentir atracció pels nens". 

Polèmica amb Lady Gaga

Un altre dels vídeos que està circulant per les xarxes és una trobada l'any 2016, entre el Dalai-lama i la cantant i actriu, Lady Gaga. En aquest cas, la situació incòmoda es va produir durant una conferència sobre salut mental a Indiana, que tenia l'objectiu de donar suport a les persones que estan passant per dificultats físiques i psicològiques. Malgrat que, totes les mirades es van centrar en l'actitud del Dalai-lama. En les imatges es pot veure com el líder espiritual està assegut al costat de Lady Gaga mentre li va tocant la cuixa en repetides ocasions, i ell es mostra incòmode amb aquesta actitud, fins que finalment li aparta la mà amb un somriure irònic. 

La resposta del nen petonejat pel Dalai-lama

Després de l'enrenou que va provocar el vídeo del Dalai-lama fent-li un petó a la boca a un menor, l'oficina del líder espiritual va disculpar-se expressant que el Dalai-lama "desitja disculpar-se amb el nen i la seva família, així com amb molts dels seus amics de tot el món, per dolor que les seves paraules hagin pogut causar", va afegir que lamentava l'accident. "(El Dalai-lama) es burla sovint de les persones que coneix d'una manera innocent i juganera, fins i tot en públic i davant les càmeres", resava el comunicat. Evidentment, aquesta justificació tampoc va parar les crítiques, fins i tot, va provocar més.

Ara s'han fet públiques les declaracions del nen protagonista del vídeo al mitjà Voice of Tibet, minuts després de la trobada: "va ser increïble conèixer a La seva Santedat i crec que és una gran experiència conèixer a algú amb tanta energia positiva", va comentar el nen en l'entrevista. "És una sensació molt agradable conèixer-ho i obtens molta d'aquesta energia positiva. No només així, però una vegada que obtens l'energia positiva crec que ets més feliç i és una mica millor, somrius molt més", apuntava el menor.