Antonio Orozco és conegut per ser un cantant, compositor i músic nascut a l’Hospitalet que ha venut més d’1,5 milions de discos, que té un de diamant, 9 de platí i nombrosos discos d’or; que ha realitzat més de 2.500 concerts a Espanya, Europa i Amèrica Llatina, que ha rebut un Ondas; que és el coach favorit dels petits artistes de La Voz, però, per damunt de tot, és el pare d’una nena de 3 anys, Antonella i d’un jove de 18 anys, el Jan, un polifacètic artista que ho peta a les xarxes socials. I l’Antonio, també és una persona normal, que ha passat moments personals molt difícils, quan la seva ex dona i mare del seu fill va emmalaltir de càncer, una malaltia que ja s’havia emportat la seva parella. Dues tragèdies, que va viure el 2017 i el 2011, que el van obligar a passar moltes hores als hospitals i que, sumada a la pèrdua del seu amic i productor, l’han marcat profundament. Però del dolor i de les experiències viscudes també poden néixer somnis, com el que aquest dilluns ha presentat i que té forma de postres, amb sabors de coco, d’avellana i de xocolate. És El Postre Honesto, el somni que ha fet realitat de la mà de Veritas, un somni que neix d'una necessitat vital i que també comparteix amb el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona de l’Hospital Sant Joan de Déu, que rebrà deu cèntims de cada producte venut.
Regalar un instant "dolç, únic però sobretot honest"
“Això va néixer en el pitjor moment de la meva vida, i l’única cosa que podia sortir és el millor”, explica un Antonio Orozco emocionat i agraït. “És una història que va començar fa 10 anys. He estat molt de temps en hospitals, passant moments complicats. En aquestes situacions tens temps per a gairebé tot, però sobretot per pensar”. Allà es va adonar que els malalts ingressats mengen per subsistir, però no es poden permetre disfrutar. Un flam, una fruita, un iogurt... és el màxim plaer que poden gaudir. Sembla que tot el que està bo també està prohibit, perquè el que està bo i triga a caducar porta sucres, additius, potenciadors de sabor i això fa que sigui incompatible amb els productes saludables. Per què no és possible tenir unes postres que siguin sanes, ecològiques i que puguin oferir un instant de plaer? Es va preguntar una i mil vegades..., “regalar un instant, dolç, únic, però sobre tot honest. Vaig somiar que això podia passar”, explica, i la idea va anar arrelant al seu cervell i va tornar a tenir tot el sentit quan va néixer la seva filla Antonella, a la que vol cuidar i alimentar de manera sana, com vol qualsevol pare. “A la meva filla de tres anys molts cops no sé què donar-li...ella és glotona i menja de tot, el problema el tinc jo”.
L'entrada providencial a una botiga Veritas
Un dia, el somni va començar a prendre forma quan va entrar per casualitat en una botiga Veritas de Sitges, el municipi on ell viu, i se li va encendre la llum. “Fa dos anys vaig entrar allà i vaig sentir com que algú està cuidant de tu”. I l’Antonio, va pensar que si algú podia fer realitat aquest somni eren ells, la cadena de supermercat líder en alimentació ecològica, compromesa amb la salut de les persones i la sostenibilitat. Així que un dia, sense “dir-li res al meu mànager”, i sense trucar abans, es va presentar a les oficines de Veritas, al carrer Diputació, i per casualitat allà hi era Sílvio Elías, que el va escoltar atentament i es va convertir en el seu company de viatge cap a un somni que també ha estat un repte per la divisió d’I+D de la companyia, per aconseguir unes postres sense lactosa, sense gluten i amb un baix contingut en sucre, però plenes de sabor. Per això, els tres productes de la gamma de El Postre Honesto es diuen Moment, perquè pretenen oferir un moment indulgent, beneficiant-se d’ingredients amb qualitat nutricional i que a més estan molt bons. Moment Cacau (amb textura de mousse, amb una base tipus fondant, de sabor intens i amarg), el Moment Avellana (textura que combina pannacotta d’avellana, cremosa però alhora amb cos, que porta una base de praliné) i Moment Coco (de textura de mousse airejada, amb una base de pinya fresca). "Són les postres que et donaria la teva mare", diu orgullós, i que ara ell també li pot donar als seus fills.

Un projecte que "té amor"
Orozco confessa que el seu moment favorit és el de xocolate, però la de coco és la “favorita de la meva filla Antonella”, que es va convertir durant tot el procés de creació en la tastadora gurmet del producte, juntament amb els fills de Sílvio Elías, president i cofundador de Veritas, una empresa creada amb el propòsit de democratitzar l’accés a productes ecològics certificats i fomentar un model d’alimentació més saludable i sostenible. “Aquest és un projecte que essencialment té amor. Per a ajudar, per a inspirar. Neix en un moment dur de la teva vida. Té una vocació de deixar un llegat. Estic molt feliç de compartir tots aquests valors amb tu. Hem de parlar d'amor, no ens ha de fer vergonya. Aquesta trobada ha estat molt natural. Hi ha hagut molta feina darrere de tot el bonic”, afirma Elías, orgullós d’haver compartit aquest somni amb l’Antonio Orozco, la persona més enllà de l’artista, amb qui no descarta seguir augmentant la família honesta amb altres productes. “M’encantaria donar-los una galeta honesta als meus fills”, una porta que l’artista deixa oberta. “Hem d’anar pas a pas, però se suposa que la família honesta creixerà”, admet l'Antonio, que no es conforma a oferir moments de plaer, sinó que, seguint la seva vocació solidària i el compromís social que ha demostrat amb la seva implicació en nombrosos projectes benèfics, vol ajudar amb aquest somni convertit en realitat als nens que pateixen càncer.
