La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha avisat aquest divendres de la situació "preocupant" en què es troba un grup de sol·licitants d'asil d'origen georgià que dormen al carrer, i entre els quals hi ha menors d'edat.

En un comunicat de premsa, Vilà ha explicat que al costat del seu equip assessor ha pogut comprovar que hi ha un grup de persones dormint davant la seu del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), una situació que ha traslladat a altres organismes tant municipals com estatals.

"Aquesta situació de col·lapse administratiu i assistencial afecta progressivament els serveis implicats, amb el resultat de famílies amb persones menors d'edat dormint al carrer, fet que vulnera l'interès superior del menor recollit en les convencions internacionals i en la legislació autonòmica i nacional", ha denunciat la síndica.

Segons Vilà, des de fa unes quantes setmanes, "ha proliferat l'arribada a Barcelona de famílies procedents de Geòrgia, moltes d'elles amb fills i filles menors d'edat", i les entitats encarregades de l'atenció social "es troben desbordades davant el gruix de sol·licituds per la qual cosa no podrien donar cobertura d'allotjament a aquestes famílies".

"Segons les informacions recollides, sembla que les oficines dependents de l'Administració central estarien superant el termini d'un mes previst per donar resposta a les sol·licituds d'asil i refugi", ha comentat Vilà.