La Plataforma per la Llengua ha recollit unes 15.000 signatures a favor d’una petició a la plataforma Canvia.cat per demanar a Playmobil que etiqueti els seus productes en català. L’entitat, que va iniciar la recollida a mitjans de novembre, reclama que la marca de joguines “compleixi amb el Codi de Consum de Catalunya”, garantint el dret dels consumidors a rebre les informacions bàsiques i les instruccions dels productes en català.

En un comunicat, alerten que només el 8% de les joguines que les grans empreses fabricants venen a Catalunya estan etiquetades en català. En el cas de Playmobil, creuen que “vulnera els drets lingüístics dels seus clients catalanoparlants” en no oferir els seus productes en aquesta llengua. Per això, volen que el català se sumi a les 23 llengües en les quals ja ofereix els seus productes.

L’entitat confia que un etiquetatge en català de Playmobil “serviria d’exemple” i aconseguiria arrossegar altres marques de joguines a fer el mateix “per una simple qüestió de competència”. “Els jocs i les joguines tenen un paper clau en la socialització dels infants i en molts casos representen el primer contacte amb la llengua i la cultura del seu país”, recorda Plataforma per la Llengua, insistint en la importància que aquest primer pas pels més petits sigui en català.