Continuen les matinades molt càlides a la major part de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), s'han registrat temperatures mínimes de 27,8 °C a Barcelona-Raval, 27,4 °C a Badalona-Museu o 26,9 °C a Vilanova de Meià. És a dir, que al Raval de Barcelona o a Badalona-Museu la temperatura nocturna no ha baixat dels 27 graus. En altres punts com Terrassa (25,5), Banyoles (24,3), Torres de Segre (24,6) o Tarragona (24,3), ha rondat els 25 °C. La temperatura mínima només ha baixat de 20 °C al Pirineu i a punts del Prepirineu, la Serra de Prades i les comarques gironines.

També hi ha molts punts on entrada la nit, a les dotze, la temperatura era molt elevada. És el cas, per exemple, de l'estació Barcelona-Raval, que marcava 29,4 °C i una humitat relativa del 60%. Segons el Meteocat, aquest dimarts s'espera un temps molt semblant al d'ahir, amb un cel serè i temperatures molt altes al migdia, de nou amb màximes entre els 38 °C i els 40 °C a l'interior

S'allarga l'onada de calor

L'onada de calor que està travessant Catalunya s'allargarà fins divendres amb temperatures que superaran els 40 graus a diversos punts del territori, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Davant d'aquesta previsió, s'han activat avisos per calor amb categoria de perill alt en la majoria de les comarques. Precisament, durant la matinada d'aquest dilluns s'han registrat temperatures extraordinàriament càlides. Segons el Meteocat, gran part del territori ha viscut una nit tropical, amb mínimes per sobre dels 20 graus, o una nit tòrrida, amb mínimes de més de 25 graus. A Portbou (Alt Empordà) s'ha registrat la mínima més elevada de la nit, amb 30,3 graus, el que es considera una nit roent.

Els avis d'una residència de Barcelona, sense aire

Familiars d’usuaris de la residència Mossèn Vidal i Aunós de Barcelona van denunciar aquest dilluns que el centre porta dies amb l’aire condicionat espatllat en plena onada de calor. Segons va explicar a l’ACN la portaveu de la Coordinadora Residències 5+1, María José Carcelén, que té un familiar al centre, ella mateixa ja va detectar el problema el dimecres i ja va advertir-ho a la direcció de la residència. Dijous hi va tornar i va insistir-hi. Diumenge a les 20 hores van mesurar 33 graus de temperatura, una situació greu quan els usuaris són persones grans i amb múltiples patologies. Fins diumenge, va dir, no es van baixar usuaris de la quarta planta, on fa més calor, a la planta baixa, on sí que funcionava la climatització.

Carcelén va explicar que l’aparell d’aire condicionat és molt antic i cal canviar-lo, i va denunciar la inacció de la Generalitat. També va carregar contra la gestora del centre, Onada Serveis, que fins aquest dilluns no va buscar una alternativa amb aparells portàtils. Aquest dilluns s’hauria arreglat l’avaria, però ara cal esperar 24 hores per poder-lo posar en marxa de nou, va indicar Carcelén, que va remarcar que la seva mare estava diumenge tota marejada a causa de la calor i amb tota l’esquena mullada per la suor.