Versions confrontades per segon cop. El periodista Saül Gordillo ha declarat aquest dijous davant la jutgessa de Badalona que va mantenir "actes íntims consentits" amb una subordinada seva del diari digital Principal, mentre que la redactora ha ratificat, tres hores abans, que va ser una agressió sexual, que hauria patit a l’interior del vehicle d’ell, quan la portava a casa seva, l’1 de desembre passat, segons fonts judicials. "Tot el que va passar és aliè al Codi Penal", ha declarat Carles Monguilod, l’advocat de Gordillo, en sortir de la declaració davant la titular del jutjat d’instrucció 5 de Badalona. Monguilod ha afegit que “no hi ha cap prova ni evidència que la submissió química que descriu sigui imputable a Gordillo”, i ha insistit que la denunciant ha declarat que “no recordava res”. En aquesta segona denúncia per agressió sexual, Gordillo no ha fet cap declaració. La jutgessa no ha acceptat les mesures cautelars de retirada del passaport i de personació al jutjat per a l’exdirector de Catalunya Ràdio i de l’ACN, que ha demanat l'advocat de la víctima, José Ramon Sorni, que no ha volgut fer declaracions als mitjans de comunicació.

Els fets van passar l’1 de desembre passat, quan la redactora i Gordillo celebraven l’arribada de Nadal a la sala Apolo de Barcelona, després del sopar d’empresa, que pertany al grup 8TV. La redactora ha explicat a la jutgessa que havia begut força i que té flaixos del que va passar aquella nit. Un d’ells és que es va abraçar a la primera redactora que va denunciar Gordillo d’agressió sexual per haver-li fet tocaments no consentits en la sala de festes. Per aquest cas, Gordillo va anar a declarar com a investigat el gener passat al jutjat d’instrucció 6 de Barcelona, i va negar l’agressió. Després recorda una escena en el vehicle, on Gordillo li practica sexe oral, i posteriorment a casa seva, quan pren consciència del que ha passat, segons fonts judicials. Sobre aquest relat, l’advocat de Gordillo ha afirmat que la denunciant ha expressat al jutjat que “ni recorda si va donar el seu consentiment” per mantenir unes relacions, que no ha volgut detallar per preservar la intimitat de les dues persones, a més d’insistir en el fet que “s’ha de mantenir la presumpció d’innocència de Gordillo”. Tot i les llacunes mentals, la redactora ha mantingut la denúncia contra qui era el seu superior jeràrquic.

Submissió química

La denunciant també ha exposat que l’endemà, en trobar-se malament, va anar al CAP i li van fer analítiques que van demostrar que tenia benzodiazepines a la sang, que corresponien al medicament Diazepan, i que ella no es va prendre cap pastilla, ni pot afirmar que Gordillo o cap altra persona li'n donés. En aquest sentit, Monguilod també ha afegit que aquest medicament “dona somnolència i el comportament que tenia ella, com es veuen en els vídeos de l’Apolo, és diferent: Ella està activa i passant-s’ho bé”, a més d’afegir que aquest component pot estar fins a cinc dies al cos i el tenen altres medicaments.

 “Somrient” o "amb ràbia"

A més dels vídeos de la discoteca, la unitat especialitzada dels Mossos d’Esquadra sobre agressions sexuals (UCAS), afegeix a l’atestat imatges de l’entrada de l’habitatge de la redactora, i descriu que encerta la clau a la primera i  “esbossant un somriure”, interpretació subjectiva dels Mossos que la víctima ha negat al jutjat i ha assegurat que era una expressió de "ràbia". A més, ha aportat un àudio que va enviar a una amiga, en el qual està molt afectada, segons fonts judicials.

Pel que fa a la primera denúncia, l’advocat de Gordillo ha detallat que han presentat la pericial en què dos professionals interpreten unes imatges de la sala Apolo i neguen que la primera denunciant quedés en xoc quan pateix aquests tocaments del periodista. Un cop ratifiquin l’informe, Monguilod ha avançat que demanaran l’arxivament de la causa al jutge de Barcelona. En aquest primer cas, la redactora també va ratificar que el que va fer-li el seu superior va atemptar a la seva llibertat sexual.