El secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha recomanat a l'activista sueca Greta Thunberg estudiar economia a la universitat per a així poder explicar després l'impacte econòmic de renunciar als combustibles fòssils.

"És l'economista en cap o qui és?" s'ha preguntat Mnuchin durant una roda de premsa juntament amb el secretari de Comerç, Wilbur Ross, en el context del Fòrum Econòmic Mundial a Davos. "Després d'anar a la universitat a estudiar economia pot tornar i explicar-nos-ho", ha afirmat en ser preguntat sobre l'impacte econòmic de renunciar als combustibles fòssils.

D'aquesta manera, Mnuchin ha reprès de manera molt més directa les crítiques pel president dels Estats Units, Donald Trump, que en la seva intervenció inaugural en Davos fa dos dies, gairebé unes hores després que Thunberg participés en el mateix esdeveniment, ja no va alertar sobre els "profetes de la destrucció", proclamant que "no és temps per al pessimisme, és temps per a l'optimisme".

L'adolescent sueca havia lamentat en la seva participació en una taula rodona al Fòrum Econòmic Mundial que la seva advertència en l'edició de 2019 que "la casa està en flames" no havia aconseguit gens, ja que les emissions havien continuat augmentant i els líders polítics i empresarials simplement ofereixen "promeses i paraules buides".