Alemanya ha confirmat que el bòlid que aquest divendres va sobrevolar Catalunya no era un míssil balístic, sinó que es tractava d'un satèl·lit d'Elon Musk. Pot semblar sorprenent, però el magnat té milers d'aparells orbitant al voltant de la terra, a través del seu projecte Starlink, amb l'objectiu de donar cobertura d'Internet a tot el món. Però quants satèl·lits d'Elon Musk sobrevolen Catalunya ara mateix? Un mapa creat per Will De Pue, un enginyer que treballa per OpenAI creant vídeos, registra cada moviment dels satèl·lits de Starlink i dona una perspectiva del domini que té Musk en tots els àmbits.

Cada segon, la xifra de satèl·lits d'Elon Musk que passen per sobre de Catalunya canvia a un ritme frenètic. Aquest mapa en viu ho certifica, mostrant cada moviment al voltant de l'esfera terrestre d'aquests aparells. I és que Starlink ha crescut de manera exponencial des dels seus inicis, i la seva intenció és continuar fent-ho. De fet, SpaceX, empresa que ha impulsat aquest projecte, ha sol·licitat a la Comissió Federal de Comunicacions (FCC), així com a organismes internacionals, els permisos per poder desplegar fins a 42.000 satèl·lits.

starlink
El mapa dels satèl·lits d'Elon Musk

Space X va anunciar el projecte de Starlink el gener de 2015, moment en què va impulsar aquesta xarxa de satèl·lits. Segons Musk, aquesta iniciativa va sorgir davant la demanda insatisfeta de connexions de banda ampla de baix cost a escala mundial. Des de llavors, l'empresa ha posat en òrbita milers de satèl·lits, els quals han despertat crítiques d'astrònoms, que veuen perjudicada la qualitat de les seves observacions.

El bòlid a Catalunya: tot el que se sap

L'objecte no identificat que es va veure des de territori català el passat divendres ha despertat tota mena de teories. La primera hipòtesi va ser la possibilitat que es tractés d'un míssil balístic provinent de França, però el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) finalment va descartar-ho. Segons les imatges i vídeos analitzades pels especialistes, el bòlid que va sobrevolar Catalunya és una reentrada d'un objecte en òrbita a la Terra. Des d'Alemanya han precisat de quin aparell es tracta, i aquí és on entra en joc Elon Musk. I és que a Luftwaffe, les forces àrees alemanyes, han assegurat que és un satèl·lit del magnat, propietari també de Tesla. "Segons el nostre Centre de Coneixement de la Situació Espacial, es tracta de la reentrada d'un satèl·lit de Starlink", han afirmat les forces aèries alemanyes en un missatge a la xarxa social X. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!